ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ-Προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Όπως δημοσιεύτηκε την 30-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνουν τα προβλήματα της παλιάς πόλης καθώς ο Σύλλογος Κατοίκων θα υποβάλει την ερχόμενη Δευτέρα στον εισαγγελέα μήνυση κατά παντός υπευθύνου ζητώντας ουσιαστικά οι αρμόδιες Υπηρεσίες να εφαρμόσουν τον νόμο. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε κατά τη χθεσινή Συνέλευση των κατοίκων, η συνάντηση με τους βουλευτές του Νομού, τον δήμαρχο και τους υπεύθυνους της Αρχαιολογίας στα Χανιά σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.
Στη Συνέλευση που έγινε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Πόλης, Μάρκος Καραβιτάκης, ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχαν πρόσφατα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με την εισαγγελέα, στην οποία και εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η εισαγγελέας, όπως τόνισε ο κ. Καραβιτάκης, συνέστησε στους κατοίκους να προχωρήσουν σε μηνυτήρια αναφορά και κατόπιν αυτού το Δ.Σ. ήρθε σε επαφή με δικηγόρο.
Στη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, που θα υποβληθεί, όπως ανακοινώθηκε, τη Δευτέρα, αναφέρονται συνοπτικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και ιδίως το θέμα της ηχορρύπανσης που προκαλείται από τη λειτουργία, κατά παράβαση του νόμου, ορισμένων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
«Εντούτοις», σημειώνεται στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς, «η ίδια η Πολιτεία, δυστυχώς, δεν ενεργεί όπως υποχρεούται από τον νόμο για να μπει τέλος στο καθεστώς της ανομίας που υπάρχει», ενώ επισημαίνεται επίσης ότι έχουν υποβληθεί 3 μηνύσεις κατά των υπευθύνων συγκεκριμένων καταστημάτων (για παραβάσεις ωραρίου λειτουργίας, ηχορρύπανση, κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, άδεια μουσικών οργάνων), αλλά «δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ο Δήμος Χανίων να προβαίνει στις οφειλόμενες νόμιμες ενέργειες...».
Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε ακόμα τα μέλη του Συλλόγου για τη συνάντηση με τους βουλευτές του Νομού κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Μανούσο Βολουδάκη, Κυριάκο Βιρβιδάκη και Γιώργο Σταθάκη, τον δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και τους εκπροσώπους της Αρχαιολογίας στα Χανιά, που θα επιδιώξει να γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου.
Να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση για τη συνάντηση με τους πολιτικούς εκπροσώπους και τα υπηρεσιακά στελέχη είχε ληφθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Συλλόγου με στόχο, όπως είχε επισημανθεί, να ενημερωθούν οι Αρχές από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.  
Τέλος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, συζητήθηκε -για μία ακόμα φορά- το θέμα του κυκλοφοριακού και η εφαρμογή δακτυλίου που έχει αποφασίσει η Δημοτική Αρχή.
Απόφαση με την οποία διαφωνούν οι κάτοικοι αντιπροτείνοντας την έκδοση ειδικής κάρτας για τους μόνιμους κατοίκους, η οποία θα τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου στα σπίτια τους.
Μάλιστα, όπως ειπώθηκε, πρόκειται να υπάρξει επίσημη απάντηση μέσω του Τύπου στις θέσεις που ανέπτυξε πρόσφατα με επιστολή του στα 'Χ.Ν.' ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Π. Ζερβουδάκης, ο οποίος και είχε ταχθεί υπέρ της απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων στους πεζοδρομημένους δρόμους.  



Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ-Προσφυγή στη Δικαιοσύνη
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου