ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ-Σύγχρονος εξοπλισμός καθαριότητας - σάρωσης

Όπως δημοσιεύτηκε την 13-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Με σύγχρονο εξοπλισμό καθαρισμού παραλίας και σάρωσης των χόρτων στους οδικούς άξονες εφοδιάστηκε ο Δήμος Αποκορώνου.
Χθες τα μηχανήματα  μπήκαν για πρώτη φορά σε δοκιμαστική λειτουργία στην περιοχή των Καλυβών και σύμφωνα με τους ανθρώπους του Δήμου η αξιοποίησή τους θα 'λύσει τα χέρια τους' στα θέματα της καθαριότητας και όχι μόνο.
«Αγοράσαμε ένα μεγάλο τρακτέρ, τεράστιο σε ιπποδύναμη, μαζί με ένα μηχάνημα καθαρισμού παραλίας, και έναν 'καταστροφέα' για τα φύλλα. Με αυτά τα μηχανήματα θα κάνουμε ένα συνολικό καθαρισμό των παραλιών δύο φορές την καλοκαιρινή περίοδο, μια στην αρχή της τουριστικής σεζόν και μια στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα. Εχουμε στα όριά μας μια τεράστια ακτογραμμή από τα Χανιά μέχρι και το Ρέθυμνο και ο καθαρισμός της είναι απαραίτητος», δήλωσε στα 'Χ.Ν.' ο δήμαρχος Αποκόρωνα, κ. Γρηγόρης Μαρκάκης.
Συνολικά δόθηκε το ποσό των 70.000 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου για την αγορά των μηχανημάτων, ενώ παράλληλα επιδιορθώθηκε και θα τεθεί σε άμεση χρήση ένα 'γκρέιντερ' που παραχώρησε η Περιφέρεια στον Δήμο Αποκορώνου.
«Πέρα από την καθαριότητα, η συγκεκριμένη αγορά είναι  πολύ σημαντική για την πολιτική προστασία του Δήμου μας καθώς με αυτά θα καθαρίζονται όλα τα χόρτα, αριστερά και δεξιά των δρόμων», επεσήμανε ο κ. Νίκος Κοκολάκης, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας του Δήμου Αποκορώνου.  Οπως αναφέρει ο κ. Κοκολάκης το μηχάνημα «θα μπορεί να καθαρίζει τις παραλίες καθώς διαθέτει μικρή αποθήκη συλλογής χόρτων, ξύλων. Επίσης έχει σπαστήρα τηλεσκοπικό με τον οποίο οι δύο χειριστές θα είναι σε θέση εκτός του να κόβουν όλα τα χόρτα, να τα κάνουν κυριολεκτικά σκόνη και να μην χρειάζεται ούτε το μάζεμά τους.  Πολύ σημαντική είναι και η απόκτηση του γκρέιντερ γιατί υπάρχουν πολλοί δρόμοι που έχουν ανάγκη τον καθαρισμό.   Επειδή το μόνο που έχει απομείνει στον πολίτη είναι ο Δήμος, προσπαθούμε να είμαστε δίπλα του με κάθε τρόπο».


Kallikrates Chania:ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ-Σύγχρονος εξοπλισμός καθαριότητας - σάρωσης
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου