ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ-“Iδιωτικά” πάρκινγκ σε δημόσιο δρόμο

Όπως δημοσιεύτηκε την 25-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Επιστολή αναγνώστη των 'Χ.Ν.' και εξηγήσεις από τη Δημοτική Αρχή
Την έκπληξή του για την επισήμανση θέσεων στάθμευσης με την αναγραφή συγκεκριμένων ονομάτων στη Χώρα Σφακίων εκφράζει αναγνώστης των 'Χ.Ν.' ζητώντας να μάθει τους λόγους αυτής της κίνησης και τις θέσεις του Δήμου.
Από τη μεριά του ο δήμαρχος Σφακίων κ.  Παύλος Πολάκης στον οποίο και θέσαμε το ζήτημα σημείωσε πως οι 13 ονομαστικές θέσεις στάθμευσης αφορούν επαγγελματίες της περιοχής και έχουν παραχωρηθεί από τον Δήμο, ενώ επίσης έχουν διαμορφωθεί και έχουν καθοριστεί συγκεκριμένες θέσεις γι’ αυτούς που επισκέπονται τη Χώρα Σφακίων, άλλες για αυτούς που αφήνουν τα αυτοκίνητά τους για Γαύδο, Λουτρό, Αγ. Ρουμέλη, άλλες για τα τουριστικά λεωφορεία.

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Σε έγγραφο κείμενό του προς τα 'Χ.Ν.' ο κ. Γ. Σαρρής σημειώνει:
«Επισκέφθηκα χθες για επαγγελματικούς λόγους τη Χώρα Σφακίων, μετά από αρκετό καιρό και με έκπληξη διαπίστωσα ότι ένα μέρος του δρόμου, που οδηγεί από την κεντρική πλατεία του χωριού  στο λιμάνι, έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό πάρκινγκ με ονομαστικές πινακίδες των θέσεων! Επειδή είχα διαβάσει στην εφημερίδα σας το προ μηνός ρεπορτάζ για τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, που κατ’ επανάληψη βρέθηκαν χαραγμένα στην ευρύτερη περιοχή, θα επιθυμούσα μια διευκρίνιση από σας για το αν αυτά βρέθηκαν χαραγμένα, ενώ ήταν σταθμευμένα στις συγκεκριμένες θέσεις.
Για το αυτονόητο θέμα, δηλαδή, κατά πόσον είναι λογικό ένας δημόσιος χώρος, να μετατρέπεται με τη συγκατάθεση του Δήμου (υπάρχει και ταμπέλα που το γράφει ξεκάθαρα) σε ιδιωτικό πάρκινγκ, δεν θα κάνω κανένα σχόλιο. Το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών, των επισκεπτών, αλλά επιτέλους και κάποιου εισαγγελέα!
Για του λόγου το αληθές σας επισυνάπτω τα φωτογραφικά τεκμήρια των λεγόμενων μου».

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ
Κληθείς να απαντήσει ο κ. Π. Πολάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Από πέρυσι δώσαμε λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα που είναι το πάρκινγκ στη Χώρα Σφακίων. Επειδή από το συγκεκριμένο λιμάνι εξυπηρετούνται η Γαύδος, το Λουτρό, η Αγ. Ρουμέλη είχαμε πολύ μεγάλο πρόβλημα στη στάθμευση ντόπιων και επισκεπτών επειδή δεν υπήρχε καμία ρύθμιση. Ενεργοποιήσαμε μια παλιότερη απόφαση του Δ.Σ. που μιλούσε για πάρκινγκ στις πλατείες της Χώρας  Σφακίων και υπογράψαμε Προγραμματική Σύμβαση με το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, που μας παραχώρησε τη χερσαία ζώνη του λιμένα. Οι θέσεις που περιγράφει ο κύριος είναι 13 θέσεις αυτοκινήτων επαγγελματιών της Χώρας Σφακίων, που έβγαλαν τα αυτοκίνητά τους από την κεντρική πλατεία, από τον πεζόδρομο, από τους πίσω δρόμους και τους παραχωρήσαμε μια θέση για να σταθμεύουν τα οχήματά τους. Ολα αυτά για να μην γίνεται 'μπάχαλο' στους δρόμους της Χώρας Σφακίων. Στην κεντρική πλατεία υπάρχουν λίγες θέσεις στάθμευσης γι’ αυτούς που θέλουν να εξυπηρετηθούν από τα καταστήματα και η πάνω πλατεία απέναντι από τον φούρνο είναι γι’ αυτούς που έρχονται για τη Χώρα Σφακίων. Η πλατεία κοντά στο Ιατρείο είναι για τα λεωφορεία τα τουριστικά και ο χώρος του λιμανιού είναι για τα αυτοκίνητα εκείνων που πηγαίνουν Γαύδο, Αγ. Ρουμέλη, Λουτρό. Είναι καθορισμένες και συγκεκριμένες οι θέσεις για όλους, προκειμένου όλοι να μπορούν να σταθμεύσουν και ο καθένας να κάνει τη δουλειά του ή να πάει το ταξίδι ή να κάνει τα ψώνια του».


Kallikrates Chania:ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ-“Iδιωτικά” πάρκινγκ σε δημόσιο δρόμο
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου