ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ-Εναρξη με προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης

Όπως δημοσιεύτηκε την 25-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς αναμένεται να βρει τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πολλά προβλήματα στη λειτουργία τους, λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης των Δήμων από το κεντρικό κράτος.
Την επισήμανση αυτή έκανε, χθες, στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας που συνεδρίασε στο Δημαρχείο Χανίων, ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης.
Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουλάκης ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής, «η υποχρηματοδότηση αυτή, έχει ήδη οδηγήσει σε σοβαρή επιβάρυνση των -ήδη περικομμένων- προϋπολογισμών των Δήμων, χωρίς αυτό να μπορεί να συνεχιστεί», προσθέτοντας ότι όσον αφορά τον Δήμο Χανίων είναι χαρακτηριστικό, πως, τους 8 πρώτους μήνες του 2012, έχουν αποδοθεί μόλις 178.000 € για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, όταν την ίδια στιγμή που το 2011, για την ίδια χρονική περίοδο, τα χρήματα που είχαν δοθεί, ανερχόταν σε 713.138 €.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
Εκανε επίσης γνωστό πως, για το θέμα, απέστειλε σχετική επιστολή προς τους εμπλεκόμενους υπουργούς Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, η οποία κοινοποιείται και στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Στην εν λόγω επιστολή, ο κ. Σκουλάκης, παρακαλεί για την άμεση απόδοση της αναγκαίας χρηματοδότησης προς τους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές συνακόλουθα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές υποχρεώσεις τόσο της προηγούμενης σχολικής χρονιάς όσο και οι αυξημένες ανάγκες για λειτουργικές ανάγκες της χρονιάς που ξεκινάει.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ο δήμαρχος Χανίων διαβεβαίωσε «ότι ο Δήμος Χανίων, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξουμε μέσω έκτακτης χρηματοδότησης από ίδιους πόρους του Δήμου τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών και συνακόλουθα των σχολείων».
Παράλληλα γνωστοποίησε ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτησης σε μια από τις επόμενες  συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.


Kallikrates Chania:ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ-Εναρξη με προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου