ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-Σε εκκρεμότητα η μεταφορά μαθητών

Όπως δημοσιεύτηκε την 01-09-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Εντονη ανησυχία για την εκκρεμότητα που εξακολουθεί να υφίσταται αναφορικά με το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών εκφράστηκε χθες, παρά τις πρόσφατες καθησυχαστικές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, τόσο από διευθυντές Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑ.Λ., όσο και από τον ίδιο τον διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Γιάννη Κανδαράκη, στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου.
«Είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε. Ευελπιστούμε, έστω και την ύστατη ώρα, να βρεθεί λύση, έτσι ώστε να μην έχουν πρόβλημα μεταφοράς οι μαθητές και να ξεκινήσουν τα σχολεία με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κανδαράκης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για τη μη επίλυση, μέχρι σήμερα, του συγκεκριμένου ζητήματος.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Παρά την υποχρηματοδότηση στον τομέα της Παιδείας και τα απαισιόδοξα μηνύματα που έστειλε πρόσφατα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Χανίων, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η νέα σχολική χρονιά θα κυλήσει ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
«Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Πιστεύω ότι όπως πρόπερσι και πέρυσι θα πάνε όλα καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παραδέχθηκε, πάντως, ότι αν συνεχιστεί η υφιστάμενη κατάσταση, τα σχολεία θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.
«Δυστυχώς δεν έχει καταβληθεί καθόλου χρηματοδότηση το φετινό σχολικό έτος. Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπάρχει ένα απόθεμα από πέρυσι. Πιστεύω σύντομα η κεντρική Διοίκηση του κράτους να δώσει τις απαραίτητες πιστώσεις, έτσι ώστε να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες. Άμεσα προβλήματα δεν υπάρχουν ούτε σε λειτουργικά (φως, νερό, φωτοτυπικά), όμως αν συνεχιστεί αυτή η υποχρηματοδότηση σίγουρα στο μέλλον θα έχουμε πρόβλημα», υπογράμμισε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι χάρη στις προσπάθειες των Δήμων όλης της χώρας το ζήτημα αυτό θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

ΒΙΒΛΙΑ
Ο κ. Κανδαράκης γνωστοποίησε ότι «σχεδόν το σύνολο των βιβλίων» βρίσκεται ήδη «σε όλες τις σχολικές μονάδες. Επομένως, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου με τον Αγιασμό θα διανεμηθούν τα βιβλία σε όλους τους μαθητές».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Κληθείς να σχολιάσει τις δεδομένες ελλείψεις σε προσωπικό, είπε ότι «δεν μπορούν να προσδιοριστούν αυτή τη στιγμή, διότι αναμένουμε τις αιτήσεις τοκετού και ανατροφής, οι οποίες υπολογίζουμε ότι θα είναι γύρω στις 40 με 50. Πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας να έχουμε δώσει τα οριστικά κενά, τα οποία υπολογίζω ότι δεν θα ξεπεράσουν συνολικά τον αριθμό των 40, έτσι ώστε να καλυφθούν άμεσα με τους διορισμούς που θα γίνουν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας».


Kallikrates Chania:ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-Σε εκκρεμότητα η μεταφορά μαθητών
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου