ΑΠΟ ΤΟΝ “ΔΗΜΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”-Συγκρότηση ομάδων εργασίας

Όπως δημοσιεύτηκε την 09-02-2011 στο www.haniotika-nea.gr
Στη συγκρότηση ομάδων εργασίας, ανά περιοχή και θεματική, προχωράει η δημοτική παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών», με επικεφαλής τον Τάσο Βάμβουκα. Για τον σκοπό αυτό προχθές το βράδυ μέλη και φίλοι του συνδυασμού συγκεντρώθηκαν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων προκειμένου να δηλωθούν διαθεσιμότητες και να συγκροτηθούν οι ομάδες.
«Συγκαλέσαμε την ολομέλεια της δημοτικής μας παράταξης με σκοπό να επιλύσουμε οργανωτικά ζητήματα, να δημιουργήσουμε Επιτροπές δουλειάς και να αποκτήσουμε ένα πιο συλλογικό οργανωτικό σχήμα ούτως ώστε να υποστηρίξει όλες τις δράσεις της κίνησης», τόνισε, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Τάσος Βάμβουκας και πρόσθεσε: «Εμείς, όπως ξέρετε, γεννηθήκαμε από τους πολίτες και έτσι θα συνεχίσουμε. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα συμμτέχουν στη λήψη των αποφάσεων για τις θέσεις της Κίνησης και θα συμμετέχουν σε όλη τη ζωή και τη δράση της Κίνησης, δηλαδή θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για τη συνέχιση αυτού το οποίο ξεκινήσαμε και το οποίο νομίζω ότι είχε μια πολύ σημαντική επιτυχία».
Αναλυτικά οι ομάδες εργασίας του «Δήμου Ενεργών Πολιτών» είναι οι εξής:
- Περιβάλλοντος (ποιότητας ζωής), η οποία θα ασχολείται με θέματα όπως η διατήρηση της βιοποικιλότητας (NATURA 2000, οικότοποι),  το πράσινο, η πυροπροστασία, η χωροταξία και η πολεοδομία, το κυκλοφοριακό (πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι), οι κοινόχρηστοι και ελεύθεροι χώροι, η παλιά πόλη, ο αιγιαλός και η παραλία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - εξοικονόμηση ενέργειας κ.λπ.
- Κοινωνίας, η οποία θα ασχολείται με θέματα πολιτισμού, αθλητισμού, δημόσιας υγείας, κοινωνικής πολιτικής, κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης, παιδείας κ.λπ.
- Βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία θα έχει ως αντικείμενο θέματα οικονομίας, διαφάνειας και συμμετοχής, αγροτικά θέματα, θέματα προστασίας καταναλωτή, εμπορικές δραστηριότητες, επιχειρηματικότητα, απασχόληση, τουριστική προβολή και ανάπτυξη.
- Τύπου και επικοινωνίας, όπως επίσης και ομάδες εργασίας οι οποίες θα έχουν ως αντικείμενο τα ζητήματα που προκύπτουν ανά περιοχή. Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν ξεχωριστές ομάδες εργασίας για τις Δημοτικές Ενότητες  Ακρωτηρίου, Σούδας, Κεραμειών και Ελ. Βενιζέλου, Νέας Κυδωνίας και Θερίσου και τέλος Χανίων.   

Δημ. Μαρ.

Kallikrates Chania:COMPLAINT Municipality Gavdos-Violation property the Temple of Apollo ..?
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου