ΜΕ ΤΟΥΣ SPECIAL OLYMPICS-Πεντακόσιοι αθλητές στα Χανιά

Όπως δημοσιεύτηκε την 09-02-2011 στο www.haniotika-nea.gr
Πεντακόσιους αθλητές και προπονητές των Special Olympics θα υποδεχτούν τα Χανιά από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου, στο πλαίσιο του προγράμματος 'Host Town Program - Πρόγραμμα Πόλις - Αμφιτρύων'.
Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics είναι ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα που πρόκειται να διοργανώσει η χώρα μας στην Αθήνα το καλοκαίρι.
Στα Χανιά αυτές τις τέσσερις μέρες του Ιουνίου θα βρεθούν για προπόνηση και αναψυχή, αθλητές από τις εξής χώρες: Ισπανία, Μόναχο, Λουξεμβούργο,  Γιβραλτάρ, Σαν Μαρίνο, Παραγουάη, Σλοβενία, Μπουρκίνα Φάσο (Αφρική).
Η οργάνωση και οι λεπτομέρειες της φιλοξενίας των αθλητών συζητήθηκαν χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, στην οποία είχαν κληθεί να συμμετάσχουν οι επικεφαλής των φορέων που διοργανώνουν το πρόγραμμα φιλοξενίας, δηλαδή οι: αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Γρηγόρης Μαρκάκης, ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Χανίων κ. Νίκος Κόρακας, η πρόεδρος του Σωματείου ΑμΕΑ Χανίων κα Αμαλία Μπασιά καθώς και η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή του Προγράμματος.
Οπως ανέφερε νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Βουλγαράκης, 'θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη διοργάνωση που αναδεικνύει το κοινωνικό μας πρόσωπο, το πρόσωπο μιας κοινωνίας αλληλεγγύης που οφείλουμε να είμαστε, πιο πολύ παρά ποτέ στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Ηδη έχει πιστοποιηθεί η πρώτη ομάδα εθελοντών για τα Χανιά -28 άτομα- και οι Υπηρεσίες μας προωθούν στην Κεντρική Αρχή Διοργάνωσης νέα ονόματα που έχουν κάνει αίτηση για να εργασθούν εθελοντικά αυτές τις τέσσερις μέρες κοντά στους φιλοξενούμενούς μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και καλώ όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν αυτή τη δράση'.  
Ο δήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Σκουλάκης, τόνισε ότι: 'Υλοποιώντας τη μόνιμη δέσμευσή μας ότι το κράτος αλλά και οι τοπικές Αρχές έχουν συνέχεια, συνεχίζουμε την ενεργό συμμετοχή μας σ’ αυτή την προσπάθεια. Θα ανταποκριθούμε και θα συμμετάσχουμε σε όλες τις υποχρεώσεις μας. Εχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή των εθελοντών, γι’ αυτό και καλούμε όλους τους πολίτες, την κοινωνία να δουν το θέμα θετικά για να στείλουμε κι εμείς από δω ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας'.
Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα στα Μ.Μ.Ε. να ανταποκριθούν στην καμπάνια ευαισθητοποίησης που θα γίνει εκείνο το διάστημα.
Ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, επεσήμανε ότι: 'Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να πετύχει αυτή η παγκόσμια διοργάνωση που θα γίνει στη χώρα μας το 2011 δεδομένου και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Για μας τις τοπικές κοινωνίες είναι σημαντικό να ανταποκριθούμε στη φιλοξενία, στην προβολή και πάνω απ’ όλα στον τρόπο που θα υποδεχτούμε αυτούς τους αθλητές. Ο κύριος όγκος των χορηγών είναι ξενοδοχεία του Πλατανιά που θα φιλοξενήσουν τους αθλητές. Ο Δήμος μας εκείνες τις μέρες θα φροντίσει να είναι μαζί με τους φιλοξενούμενους. Κι επειδή ο Πλατανιάς είναι ένας κατεξοχήν τουριστικός Δήμος θέλει η εικόνα του προς τα έξω να αντικατοπτρίζει την καλύτερη φιλοξενία και ποιοτική εξυπηρέτηση'.
Ο αντιδήμαρχος Αποκορώνου, κ. Μανώλης Νικολούδης, ανέφερε ότι: 'Είμαστε  χαρούμενοι που συμμετέχουμε στη φιλοξενία των παιδιών των Special Olympics διότι θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη μας και τον Νομό Χανίων. Ηδη ως Δήμος εργαζόμαστε για τον σκοπό αυτό και μελετούμε τις εκδηλώσεις υποδοχής που θα κάνουμε για τους αθλητές. Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε με πνεύμα συνεργασίας και συναδελφικότητας έτσι ώστε ο Νομός Χανίων να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο προς τα έξω'.
Από την πλευρά της η κα Αμαλία Μπασιά, εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ και πρόεδρος ΑμΕΑ Ν. Χανίων, ανέφερε πως: 'Το 2011 θα χτυπούν στην Ελλάδα οι καρδιές όλων των ευαίσθητων ανθρώπων του κόσμου. Είναι ένα μοναδικό παγκόσμιο γεγονός και ως εκ τούτου η ευθύνη μας ως χώρα αλλά και ως «Πόλις Αμφιτρύων» που είμαστε τα Χανιά, είναι πολύ μεγάλη και δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε. Καλούμε την ευαίσθητη κοινωνία των Χανίων να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας'.
Η κα Μπασιά απηύθυνε έκκληση στις εθελοντικές ομάδες του Νομού να ενεργοποιηθούν και να αποστείλουν αναλυτικές καταστάσεις έως τις 15 Φεβρουαρίου που ολοκληρώνονται οι συμμετοχές των εθελοντών.
Kallikrates Chania:WITH SPECIAL OLYMPICS-Five hundred athletes in Chania
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου