Σύσκεψη για τις συνενώσεις των νοσοκομειακών ιδρυμάτων

Όπως δημοσιεύτηκε την 08-9 -2011 στο neatv.gr


Σύσκεψη με θέμα  τις επικείμενες συνενώσεις νοσοκομειακών ιδρυμάτων, πραγματοποιήθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, υπό τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι διοικήσεις του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου, του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ, Πανίκου Καρατσή και υπηρεσιακοί φορείς.

Ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε., τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια ένταξης των έργων στο ΕΣΠΑ, για τα Κέντρα υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία, αλλά και για τις κτιριακές υποδομές και τον εξοπλισμό. Οι ενέργειες έχουν ήδη ξεκινήσει, με ένα μεγάλο μέρος της δημοπράτησης των έργων να έχει γίνει, ενώ θα ξεκινήσουν και άλλες. Ανέφερε ακόμη ότι η προμήθεια νέων, σύγχρονων  αξονικών τομογράφων θα γίνει σύντομα. Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ακόμη, ότι μεγάλο ζήτημα είναι η εξεύρεση πόρων για να προχωρήσει η επέκταση του Βενιζελείου Νοσοκομείου, καθώς πρόκειται για ένα έργο που δε μπορεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ λόγω του υψηλού χρηματικού ποσού που χρειάζεται για να γίνει.

Ο Νίκος Κοκκίνης, υπερδιοικητής του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου, δήλωσε ότι η σημερινή συνάντηση είχε σκοπό την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και ότι συζητούνται κάποιες δράσεις σε σχέση με τα τεχνικά έργα. Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι μείζον ζήτημα η εξοικονόμηση πόρων, που πλέον αποτελεί ένα πάγιο ζητούμενο για κάθε δημόσιο φορέα, όμως τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική και η διαχείριση των προσωπικών των δύο νοσοκομείων, υπονοώντας και μετακινήσεις ανθρώπινου δυναμικού.  Τέλος, ο κ. Κοκκίνης ανέφερε ότι η λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής θα ξεκινήσει μέσα στο Σεπτέμβριο, εφόσον προχωρήσει ο διορισμός του επικούρου καθηγητή, που θα αναλάβει τη διεύθυνση της κλινικής.


neatv.gr - Δήμητρα Παπακωσταντή

Share
Kallikrates Chania:Meeting for the assembly of hospitals
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου