ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ:-“Οι Αγιοι Απόστολοι ανήκουν σε όλους μας”

Όπως δημοσιεύτηκε την 31-01-2012 στο www.haniotika-nea.gr

«Οι Αγιοι Απόστολοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου Χανίων και πρέπει να παραμείνουν ελεύθεροι για κάθε πολίτη», επεσήμανε χθες ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στην πανδημοτική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Παράλληλα, ο κ. Σκουλάκης έστειλε -«λίγο σκληρό», όπως το χαρακτήρισε- μήνυμα στους πρώην ιδιοκτήτες εκτάσεων στους Αγίους Αποστόλους, οι οποίοι διεκδικούν δικαστικά την απόκτηση και πάλι των εκτάσεων αυτών, σημειώνοντας ότι «είτε κερδίσουν είτε δεν κερδίσουν δεν πρόκειται να αποκτήσουν τα 48 στρέμματα. Υπάρχουν τρόποι νομικής παρέμβασης του Δήμου, που θα τους εμποδίσουν να αποκτήσουν ξανά τα 48 στρέμματα. Αλλά το μήνυμα αφορά και τους άλλους πρώην ιδιοκτήτες 220 στρεμμάτων, οι οποίοι περιμένουν την απόφαση αυτή για να υποβάλουν και αυτοί προσφυγές. Και να στείλουμε, εν πάση περιπτώσει, το μήνυμα ότι αυτός ο τόπος είναι συνυφασμένος με τα Χανιά. Δήμος Χανίων χωρίς Αγίους Αποστόλους δεν νοείται. Είναι η αυλή μας, είναι η πρόσβασή μας στη θάλασσα. Εκεί κολυμπάμε, εκεί περπατάμε, εκεί τραγουδάμε, εκεί ερωτευόμαστε. Εσείς οι νεότεροι, αυτά δεν κάνετε;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης.
Ο δήμαρχος Χανίων επεσήμανε ότι η πανδημοτική αυτή συγκέντρωση, την οποία διοργανώνει ο Δήμος με ομόφωνη απόφαση του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων, θα περιλαμβάνει «αθλητικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες και δρώμενα και έχει ως στόχο να στείλουμε ένα δυναμικό μήνυμα του χανιώτικου λαού προς πολλές κατευθύνσεις ότι οι Άγιοι Απόστολοι ανήκουν και πρέπει να συνεχίσουν να ανήκουν σε όλους μας. Οι Άγιοι Απόστολοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου Χανίων και πρέπει να παραμείνουν ελεύθεροι για κάθε πολίτη. Να είμαστε όλοι εκεί».
Ο κ. Σκουλάκης τόνισε, ταυτόχρονα, την ανάγκη να ξεκαθαριστεί το επόμενο διάστημα «από πλευράς Υπουργείου γιατί στο κείμενο του νόμου αναφέρεται ότι παραχωρούνται κατά κυριότητα 456 στρέμματα και όχι 583 στρέμματα στον Δήμο Χανίων. Η προφορική απάντηση είναι ότι η διαφορά των 130 περίπου στρεμμάτων οφείλεται στο ότι ο αιγιαλός καθορίστηκε μετά την απαλλοτρίωση. Εμείς στα χαρτιά έχουμε 583 στρέμματα. Και στην παραχώρηση της χρήσης».
Σε ό,τι αφορά την εκδίκαση της προσφυγής ιδιώτη, πρώην ιδιοκτήτη, που ζητά να πάρει πίσω έκταση 48 στρεμμάτων, ο κ. Σκουλάκης σημείωσε ότι «η εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει καθοριστεί για τις 13 Φεβρουαρίου. Εάν πάνε όλα καλά την Κυριακή, πρόθεσή μας είναι -και ήδη συνεννοήθηκα με τους Χανιώτες δημοσιογράφους που βρέθηκαν εδώ, τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και τον κ. Δημήτρη Καμπουράκη και την κα Μαρία Χούκλη, η οποία το είδε με πολύ καλό μάτι το θέμα- να κάνουμε μια ειδική συνέντευξη στην Αθήνα για να στείλουμε το τελευταίο μήνυμα ιδιαίτερα προς το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αν μπορέσει να έρθει και ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης -ο οποίος είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το σχετικό τηλεοπτικό σποτ- θα είναι πολύ καλό», είπε ο δήμαρχος Χανίων, διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι «την υπόθεση στηρίζουν νομικά υπέρ του Δήμου οι δικοί μας νομικοί σύμβουλοι, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, η δικηγόρος του ΕΟΤ, οι δικηγόροι της ΕΤΑ και το εξωτερικό νομικό γραφείο του κ. Αντώνη Βγόντζα».

ΓΙΑ ΑΙΧΜΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ
Κληθείς από τα 'Χ.Ν.' να σχολιάσει τις αιχμές του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη αναφορικά με το θέμα της 'πρωτοκαθεδρίας' στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, o Σκουλάκης απάντησε: «Δεν το είδα, δεν σχολιάζω τέτοια πράγματα. Εγώ ξέρω ότι μια έκταση, της οποίας ο Δήμος Χανίων έχει τη χρήση για 27 χρόνια, πού πρέπει να πάει αυτή η έκταση; Στον Δήμο. Δεν είναι τυχαίο ότι σε έκτακτη συνεδρίασή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ομόφωνα, ζήτησε από τον υπουργό να αποσύρει τη διάταξη και να αλλάξει τη διατύπωση, όχι μόνο για τα Χανιά, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα».
Ο κ. Σκουλάκης πρόσθεσε, πάντως, ότι «τα προβλήματα είναι πολλά, δεν προλαβαίνουμε, αλλά υπάρχει απόλυτη συνεργασία σε όλα τα θέματα με την Αντιπεριφέρεια, γιατί έχουμε συνειδητοποιήσει και οι δυο ότι μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να φέρουμε κάποια αποτελέσματα».
Ο δήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα αποστείλει επιστολή προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη και τον σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, για να δοθεί εντός της εβδομάδας, μία ακόμη συνέντευξη Τύπου, για ένα ακόμη κάλεσμα προς τους Χανιώτες, όπου θα ανακοινωθεί και το τελικό πρόγραμμα των δράσεων για τη συγκεκριμένη ημέρα.
Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μην καταστεί δυνατή η διοργάνωση εξαιτίας του καιρού, ο κ. Σκουλάκης είπε ότι «ο μετεωρολόγος κ. Λέκκας, ο οποίος σωστά προέβλεψε ότι στις 29 Ιανουαρίου θα είχε κακοκαιρία, τώρα μας λέει ότι μάλλον θα έχει καλό καιρό. Με καλό καιρό, αλλά και με όποια προβληματάκια εμείς την εκδήλωση θα την κάνουμε».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο αντιδήμαρχος Χανίων Δημήτρης Λειψάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, επισημαίνοντας ότι «το πρωί στις 9, στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία από τον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό. Από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι θα ακολουθήσουν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις», με τη συμμετοχή του συγκροτήματος 'Οκτάβα', του συγκροτήματος του Μουσικού Σχολείου Χανίων, του συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, των μουσικών Μανώλη Φαντάκη (βιολί), Αρτέμη Πεντάρη (λαγούτο), Μάριου Πετράκη (αρμόνιο), Γιώργου Καρυωτάκη (κρουστά) και πολλών Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων.


Kallikrates Chania:ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ:-“Οι Αγιοι Απόστολοι ανήκουν σε όλους μας”
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου