ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


«Χρειάζεται μια δυνατή φωνή αντίστασης στη Βουλή ενάντια στη νέα επιδρομή που έρχεται σε μισθούς και συντάξεις, στη δυνατότητα να αναδειχθούν πολιτικές, ισχυρής διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη», επισημαίνει η υποψήφια βουλευτής Χανίων με την Κοινωνική Συμφωνία Ουρανία Σπανουδάκη.
Η 35χρονη Νομικός μιλά για τις θέσεις του νέου πολιτικού φορέα με τον οποίο κατεβαίνει στα Χανιά και καλείται να απαντήσει γιατί ο πολίτης να επιλέξει την Κοινωνική Συμφωνία. 

• Γιατί συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο της 'Κοινωνικής Συμφωνίας' και τι προσδοκάτε από αυτές τις εκλογές; 
Η Κοινωνική Συμφωνία είναι ένας νέος πολιτικός φορέας για να υπάρξει μια δυνατή φωνή αντίστασης στη Βουλή ενάντια στον μονόδρομο της ύφεσης και της φτώχειας, στη νέα επιδρομή που έρχεται σε μισθούς και συντάξεις, στη δυνατότητα να αναδειχθούν πολιτικές, ισχυρής διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη, χωρίς εκβιαστικά διλήμματα, ώστε να προωθήσει αξιόπιστες λύσεις για έξοδο της χώρας από την κρίση. Άτομα προερχόμενα από διάφορους πολιτικούς χώρους, αλλά και νέοι, όπως εγώ, πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να δώσουμε έναν διαφορετικό χαρακτήρα στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα.

• Σε αυτούς που θεωρούν την 'Κοινωνική Συμφωνία', ως κόμμα που προέρχεται από τη βάση του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό το αντιμετωπίζουν με καχυποψία, τι απαντάτε; 
Το ερώτημα δεν είναι αν η Κοινωνική Συμφωνία προέρχεται από τη βάση του ΠΑΣΟΚ αλλά ποιες αρχές πρεσβεύει. Η Κοινωνική Συμφωνία παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε αντίθεση με το τωρινό ΠΑΣΟΚ που έχει μεταλλαχθεί σε ένα νεοφιλελεύθερο μόρφωμα.

• Ζητάτε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, χαρακτηρίζοντας το ως 'αδιέξοδο μονόδρομο'. Εάν εφαρμοσθεί το πρόγραμμα και οι θέσεις σας, εγγυάστε ότι θα υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις;
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, οι Έλληνες καλούνται να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να κυβερνηθεί η χώρα. Και πρέπει να το κάνουν χωρίς τον φόβο που καλλιεργούν τα δύο μεγάλα κόμματα περί ακυβερνησίας και καταστροφής της χώρας. Ανάμεσα στο εκβιαστικό δίλημμα ΝΑΙ η ΟΧΙ στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, υπάρχει και άλλος δρόμος. Προτείνουμε, τη λύση ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΩΝ, ώστε να προστατεύσουμε τον άνεργο, τον χαμηλόμισθο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Η ολοκληρωμένη Κυβερνητική μας πρόταση για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας μπορεί να αποτελέσει το ανάχωμα στην υφεσιακή πολιτική του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και εν τέλει στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. 

• Αν η 'Κοινωνική Συμφωνία' μπει τελικά στη Βουλή και κληθεί να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως κι άλλων κομμάτων, ποια θα είναι η θέση σας;
Η πολιτική μας ταυτότητα είναι διαχρονικά γνωστή, δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Ανήκουμε στον χώρο της Κεντροαριστεράς και στόχος μας είναι η ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, για την Κοινωνική Συμφωνία όλων των προοδευτικών δυνάμεων που θέλουν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του απλού πολίτη που έχει υποστεί τα δυσβάσταχτα μέτρα της πολιτικής του Μνημονίου. Άρα λέμε κατηγορηματικά όχι σε κάθε συνεργασία με τα κόμματα του μνημονίου.

• Απευθυνόμενη σε έναν νέο άνθρωπο, γιατί θα του λέγατε ότι πρέπει να σας ψηφίσει;
Ζητάμε από τους νέους και όχι μόνο πολίτες, να μας εμπιστευτούν για να δώσουμε νέα πνοή στο πολιτικό σκηνικό. Έχουμε αποδείξει την πολιτική βούληση και τη συνέπειά μας: Δεν ψηφίσαμε το 2ο μνημόνιο γιατί εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό. Με συνέπεια λόγων και έργων λοιπόν, καλούμε όλους τους πολίτες να μας εμπιστευτούν, ώστε εμείς οι νέοι, στην πολιτική, να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με τα προβλήματα που βασανίζουν όλους μας καθημερινά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου