ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ-Τέσσερις σε έναν;

Όπως δημοσιεύτηκε την 06-09-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Σε πεδίο αντιπαράθεσης -ανάμεσα στην Περιφέρεια, την πολιτική ηγεσία και τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες ανά Νομό (υφυπουργούς, βουλευτές)- αναμένεται να εξελιχθεί το θέμα της συγχώνευσης τεσσάρων Αναπτυξιακών Οργανισμών του νησιού, όπως ζητά ο περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αρναουτάκης, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους στα Χανιά, αλλά και στο Δ.Σ. του Ο.Α.ΔΥ.Κ., στο οποίο προήδρευσε ως αντιπρόεδρος, απουσία του γ.γ. κ. Δεικτάκη, τόνισε την πρότασή του για τη δημιουργία ενός ή δύο Φορέων στους οποίους    θα απορροφηθούν ο Ο.Α.ΔΥ.Κ., ο Ο.ΑΝ.Α.Κ., οι 'Υποδομές Κρήτης' και η υπό σύσταση Εταιρεία Διαχείρισης του Φράγματος Αποσελέμη. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης άφησε να εννοηθεί ότι ορισμένοι από τους Οργανισμούς έγιναν για να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικά συμφέροντα ανά Νομό, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την 'Υποδομές Κρήτης Α.Ε.', στο Δ.Σ. της οποίας ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας και αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Βουλγαράκης, δεν έχει δώσει το 'παρών' σε καμία συνεδρίαση.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από στελέχη της Περιφέρειας, η 'Υποδομές Κρήτης Α.Ε.' συστάθηκαν από τον τότε υπουργό Υποδομών κ. Μ. Βορίδη προκειμένου να απορροφήσουν τον Οργανισμό της πρώην 'Εγνατίας'.
Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αναφορικά με το 'πάγωμα' της συγχώνευσης Ο.Α.ΔΥ.Κ. και Ο.ΑΝ.Α.Κ., ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε πως αυτό είναι θέμα του αρμόδιου υπουργού και συγκεκριμένα του κ. Χατζηδάκη. Υπογράμμισε πάντως πως «η θέση η δική μου είναι ότι δεν μπορεί η Κρήτη να έχει τέσσερις Αναπτυξιακούς Οργανισμούς (Ο.Α.ΔΥ.Κ., Ο.ΑΝ.Α.Κ., 'Υποδομές Κρήτης' και άλλη μία εταιρεία που πάει να συσταθεί για τη διαχείριση του φράγματος Αποσελέμη). Θεωρώ ότι πρέπει όλοι μαζί να δούμε ποια είναι η καλύτερη λύση για την Κρήτη σε αυτήν την οικονομική κρίση, να δούμε ποιο είναι το καλύτερο σχήμα και να μην υπάρχουν τόσοι Οργανισμοί που μόνο επικαλύψεις μπορούν να κάνουν. Επίσης να δούμε τι στελέχη έχει η Περιφέρεια που μπορούν να σηκώσουν ένα σημαντικό βάρος και να πάμε στην καλύτερη λύση. Εχω συζητήσει με τον κ. Χατζηδάκη, δεν γνωρίζω τις προθέσεις και τις απόψεις του. Από     τη δική μας μεριά θα καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση και θα περιμένουμε τις δικές του αποφάσεις».
Αναφορικά με την έδρα του νέου Οργανισμού ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε πως «αυτό είναι το τελευταίο. Το πιο σημαντικό είναι πως θα ενώσουμε όλες τις δυνάμεις της Κρήτης και όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για να έρθουν προσθετικοί πόροι, για να δούμε τα μεγάλα έργα στο νησί μας, όπως τα αρδευτικά, τα αεροδρόμια, τα οδικά δίκτυα».
Στη συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ. του Ο.Α.ΔΥ.Κ. αυτό που υπογραμμίστηκε είναι πως από τη στιγμή που το κράτος δεν φαίνεται να δίνει χρήματα για τη λειτουργία των Οργανισμών αυτών και ζητήματα που προκύπτουν γι’ αυτούς καλείται να τα αντιμετωπίσει η Περιφέρεια (πρόσφατο παράδειγμα αυτό των λιμνοδεξαμενών στην Κίσαμο), είναι αντιαναπτυξιακό την πολιτική ευθύνη των Φορέων αυτών να μην την έχουν οι αυτοδιοικητικοί φορείς της Κρήτης.Kallikrates Chania:ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ-Τέσσερις σε έναν;
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου