Υποψήφιος ο Μ. Μπουζάκης ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΝΤΑΝΟΥ - ΣΕΛΙΝΟΥ

Όπως δημοσιεύτηκε την 28-07-2010 στο http://www.haniotika-nea.gr/49842

ΤΟΠΙΚΑ

Υποψήφιος ο Μ. Μπουζάκης

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΝΤΑΝΟΥ - ΣΕΛΙΝΟΥ

28-07-2010

Υποψήφιος δήμαρχος στον νέο Δήμο Καντάνου - Σελίνου θα είναι ο κ. Μανώλης Μπουζάκης. Η υποψηφιότητα του κ. Μπουζάκη ανακοινώθηκε χθες από την Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία για το Σέλινο, που παρουσίασε την ιδρυτική της διακήρυξη επισημαίνοντας ότι «η πρωτοβουλία μας είναι μια μη καθοδηγούμενη, πολυσυλλεκτική, δημοκρατική κίνηση, αυτοδιοικητικού χαρακτήρα».
«Η Κίνησή μας έχει ανοιχτές τις πόρτες της σε κάθε συμπολίτισσα και συμπολίτη μας που αποδέχεται τις αρχές της δημοκρατίας και της ισότητας και τοποθετεί την κοινωνική και ατομική εντιμότητα, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος ως στόχους πρώτης προτεραιότητας», επισημαίνουν οι υπογράφοντες την ιδρυτική διακήρυξη, τονίζοντας, επίσης, ότι «οι πολιτικές πεποιθήσεις και οι κομματικές προτιμήσεις των οποιωνδήποτε συμπολιτών μας, είναι απολύτως σεβαστές».
Οι υπογράφοντες την ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης είναι οι εξής: Αθουσάκης Ζαχαρίας, Αλιγιζάκης Σταύρος, Αλφιέρης Κωστής, Αποστολάκης Νίκος, Βαρδάκη Σπυριδούλα, Βαρδουλάκης Ηλίας, Βαρδουλάκης Προκόπης, Δαράκης Αριστείδης, Δαράκης Μανώλης, Κληρονομάκης Μανώλης, Κονταδάς Κώστας, Κριαράς Μανώλης, Λακιωτάκης Λευτέρης, Λιγκουνάκης Νίκος, Μαυρίγιαννης Παύλος, Μιχελαράκης Αντώνης, Μπουζάκης Ηλίας, Μπουζάκης Μανώλης, Νταουντάκης Γιάννης, Παπαδοκωνσταντάκης Μανώλης, Περράκης Διομήδης, Πολυράκης Ευτύχης, Πυροβολάκης Αντώνης, Ταμπακάκης Αντώνης, Τζωρτζάκης Μάρκος, Τσιστράκη - Πατσουράκη Τζένη, Τσουρής Γιάννης, Φραγκάκης Αντώνης, Χαλακατεβάκης Θοδωρής, Ψαρομήλιγγος Γιώργος.
Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Οι υπογράφοντες την ιδρυτική διακήρυξη σημειώνουν ότι «εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό σεβόμαστε και αγαπούμε τον τόπο μας και την ιστορία του. Είμαστε άνθρωποι της εργασίας και πιστεύουμε πως η πρόοδος, η ανάπτυξη και η ευημερία του συνόλου της επαρχίας μας δεν είναι κάποια αυτονόητα "δώρα" που θα μας προσφερθούν από φιλεύσπλαχνους δωρητές ή από τις όποιες κεντρικές ή περιφερειακές κρατικές διοικήσεις. Είμαστε ενεργοί πολίτες που μας ενώνουν τα οράματα της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας και η προοπτική καλλιέργειας των αρχών για τη δημιουργία μιας συμμετοχικής, συνεκτικής, πολυπολιτισμικής και δημιουργικής τοπικής κοινωνίας. Κάποιοι από μας υπήρξαν ή είναι στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άλλοι, άμεσα ή έμμεσα, έχουν ασχοληθεί με τον συνδικαλισμό ή με άλλες συλλογικές δράσεις και πολλοί περισσότεροι θεωρούμε, πολύ απλά, πως μπορούμε και πρέπει να έχουμε λόγο για τα του οίκου μας».
Παράλληλα τονίζουν, ότι «ο "Καλλικράτης" είναι, εδώ και λίγο καιρό, νόμος του κράτους. Ο καθένας από εμάς μπορεί να έχει επιφυλάξεις ή και αντιρρήσεις για ασάφειες ή παραλείψεις ή και λάθη του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη. Σε κάθε περίπτωση όμως, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο "Καλλικράτης" αποτελεί για όλους μια πρόκληση για ανάπτυξη, καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας και ορθολογικότερη οργάνωση των τοπικών κοινωνιών μας. Ο νέος, πανσελινιώτικος, ενιαίος Δήμος μας, ο Δήμος Καντάνου - Σελίνου, απαιτεί τώρα, περισσότερο από ποτέ τη συλλογική προσπάθεια όλων των δημιουργικών δυνάμεων της επαρχίας μας, για να δώσουμε προοπτική στον τόπο και ένα ελπιδοφόρο μέλλον στα νιάτα του».
Οι υπογράφοντες τη διακήρυξη αναφέρουν, ακόμη, ότι «συνεχίζοντας μια παράδοση, η οποία για πολλά χρόνια, είχε τα Χανιά στην πρωτοπορία αυθεντικών, αυτοδιοικητικών κινημάτων, αναλάβαμε την ευθύνη συγκρότησης της Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας για το Σέλινο, με στόχο την ενεργοποίηση όσο γίνεται περισσότερων συμπολιτών μας για:
? Την καταγραφή και ανάδειξη των ουσιωδών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Τόπος και την ανάπτυξη διαλόγου για τη διατύπωση ολοκληρωμένων προτάσεων αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών,
? Τη συνεργασία με αξιόπιστους θεσμικούς μελετητές, για την καταγραφή όλων των σύγχρονων αναπτυξιακών δυνατοτήτων που προσφέρει ο τόπος και την ανάδειξη όλων των φανερών και των κρυφών συγκριτικών πλεονεκτημάτων του, με απώτερο στόχο την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων αυτών.
? Την εξαντλητική μελέτη του νέου αυτοδιοικητικού, θεσμικού πλαισίου και την προσπάθεια εξασφάλισης για το σύνολο της επαρχίας μας των ορεινών όγκων, των γεωργικών, θερμοκηπιακών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και των τουριστικών (παραθαλάσσιων και ορεινών) περιοχών- των μέγιστων δυνατών ωφελημάτων,
? Τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής η οποία θα παρακολουθεί την εξέλιξη του ΕΣΠΑ (Εθνικό, Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς), των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), αλλά και άλλων ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν, τόσο ο νέος πανσελινιώτικος Δήμος μας και οι επαγγελματικοί και θεσμικοί φορείς που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν στα όριά του, όσο και μεμονωμένοι, δημιουργικοί συμπολίτες μας.
? Την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τους νέους και τις νέες του τόπου μας, γιατί το μέλλον ανήκει σ? εκείνους και γιατί καμιά προοπτική ανάπτυξης δεν ευοδώνεται χωρίς την ενεργή συμμετοχή τους.
? Τη συστηματική προσπάθεια οργάνωσης και ενεργοποίησης μιας νέας συμμετοχικής και δημιουργικής κοινωνίας των πολιτών, στην οποία το κοινό συμφέρον, θα μπορεί επιτέλους να είναι ένας κοινός, διεκδικητικός και αυτονόητος στόχος όλων μας».
Καταλήγοντας οι υπογράφοντες την ιδρυτική διακήρυξη σημειώνουν, ότι «με αυτές τις αμετακίνητες αρχές κατά νου προτείναμε σ? ένα μέλος της Πρωτοβουλίας μας, τον Μανώλη Γ. Μπουζάκη, να μπει μπροστά στην κοινή μας αυτή προσπάθεια».
Και προσθέτουν: «Ο Μανώλης Μπουζάκης αποδέχτηκε την πρόσκληση - πρόκληση και πλέον, όλοι εμείς, σας καλούμε να στελεχώσετε την Κίνησή μας και μαζί να προσπαθήσουμε να "ανοίξουμε" ένα παράθυρο ελπίδας στο κοινό μας σπίτι, στο Σέλινο όλων μας. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο ούτε για παραπέρα ανιαρές και άγονες προσωπικές αντιπαραθέσεις. Είναι ανάγκη να δώσουμε όλες και όλοι το παρόν σε μια νέα, δυναμική, δημιουργική και κυρίως συλλογική, πανσελινιώτικη προσπάθεια. Μας το υπαγορεύει ο τόπος μας και η ιστορία του, το επιβάλλουν οι δυσκολίες των καιρών και το απαιτούν τα παιδιά μας».

Σύντομο βιογραφικό

Ο Μανώλης Μπουζάκης, γιος του καθηγητή μαθηματικών Γιώργου Μπουζάκη και της Λιλίκας Κονταδάκη, γεννήθηκε στο Σταυρό της Σαρακήνας, πρωτοπήγε στο σχολειό στην Παλιόχωρα και στη Σαρακήνα και τέλειωσε το γυμνάσιο στα Χανιά. Σπούδασε και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σαν αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στην Αμερική, ενώ κατά την ολιγόχρονη καριέρα του στο Πολεμικό Ναυτικό υπηρέτησε σε πλοία και σε επιτελικές θέσεις κλείνοντας ουσιαστικά αυτή την καριέρα στην Κύπρο ως υποδιοικητής του Κυπριακού Ναυτικού σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους για τη μαρτυρική Μεγαλόνησο. Το 1973 συμμετείχε στο Κίνημα του Ναυτικού και στην ανταρσία του «Βέλους», συνελήφθη από τη Χούντα, φυλακίστηκε και αποτάχτηκε από το Π.Ν. Αργότερα, η Πολιτεία του απένειμε, «τιμής ένεκεν», τον τίτλο του επίτιμου υποναυάρχου του Πολεμικού Ναυτικού. Στην Αθήνα δημιούργησε και διηύθυνε, για 20 και πλέον χρόνια, τον Εκδοτικό Οίκο «Γνώση», έναν από τους εγκυρότερους εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας και ήταν για 6 χρόνια πρόεδρος των Ελλήνων Εκδοτών. Για δυο τετραετίες εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ζωγράφου Αττικής. Το 2000 μετακινήθηκε οριστικά στα Χανιά και στη Σαρακήνα. Από το 2001 μέχρι το 2006 ήταν προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας στη Νομαρχία Χανίων και ειδικός συνεργάτης του Νομάρχη. Έχει εκδώσει διηγήματα, κάμποσα βιβλία για παιδιά και τελευταία ένα ειδικό εγχειρίδιο αντιμετώπισης των σεισμών, που απευθύνεται στους μαθητές του Δημοτικού και των Γυμνασίων. Αρθρογραφεί συστηματικά σε χανιώτικες εφημερίδες και στην τοπική εφημερίδα της επαρχίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου