ΣΤΕΓΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ-Στις Μουρνιές η ΔΕΥΑΧ Στη Σούδα η Πολεοδομία

Όπως δημοσιεύτηκε την 28-11-2011 στο www.haniotika-nea.gr

Στις Μουρνιές η ΔΕΥΑΧ -και όχι τελικά στο Ακρωτήρι όπου μετεγκαταστάθηκε πριν από μερικούς μήνες- στη Σούδα η Πολεοδομία, στο κέντρο των Χανίων (οδός Κριάρη) η Δημοτική Αστυνομία.
Αυτός είναι ο σχεδιασμός, μέχρι στιγμής, της Δημοτικής Αρχής για την οριστική στέγαση των προαναφερόμενων Υπηρεσιών του Δήμου και την αξιοποίηση συγκεκριμένων κτηρίων, όπως ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης.
Ο κ. Σκουλάκης, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, συνεργάτες του και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε το υπό ανέγερση κτήριο στις Μουρνιές, το οποίο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της πρώην Δημοτικής Αρχής του πρώην «Καποδιστριακού» Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου επρόκειτο να στεγάσει τις Υπηρεσίες του συγκεκριμένου Δήμου.
Ο κ. Σκουλάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του κτηρίου, ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη διαβεβαίωση του αναδόχου ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα από τον προσεχή Μάιο, όταν και θα πρέπει να παραδοθεί.
«Είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του έργου. Η σύμβαση προβλέπει την ολοκλήρωσή του γύρω στον Μάιο αλλά ο ανάδοχος μάς ενημέρωσε σήμερα ότι μπορεί να το παραδώσει νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος μας αποκτά ένα πάρα πολύ σημαντικό κτήριο, μια καλή στέγη για να στεγάσει τις Υπηρεσίες του», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Σκουλάκης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα μετεγκατασταθεί σε αυτόν τον χώρο η ΔΕΥΑΧ. Αν υπάρξουν δυνατότητες μετεγκατάστασης και άλλων Υπηρεσιών θα το δούμε».
Ο κ. Σκουλάκης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «αυτό το έργο εξ ολοκλήρου σχεδιάστηκε, δανειοδοτήθηκε, ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και πρέπει να πει κανείς συγχαρητήρια στον τότε δήμαρχο και σημερινό αντιδήμαρχο κ. Κεμεσίδη. Ήταν μια καλή σκέψη, μια καλή απόφαση και πιστεύω ότι Μάρτη - Απρίλη θα υπάρξει μεγάλη διευκόλυνση όχι μόνο των εργαζομένων αλλά, κυρίως, των πολιτών. Αυτός είναι ο στόχος. Με την ολοκλήρωση και των άλλων Δημαρχείων, σε ένα χρονικό διάστημα που δεν μπορώ να το προσδιορίσω, θα έχουμε αναπτύξει τις Υπηρεσίες μας κατά τέτοιο τρόπο που θα εξυπηρετούνται οι πολίτες. Αποδεικνύεται τελικά ότι τα κτήρια που είχαν ξεκινήσει οι περιαστικοί Δήμοι ωφελούν πάρα πολύ την ανάπτυξη του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Χανίων», υπογράμμισε ο κ. Σκουλάκης.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι «ξεκίνησε η διαδικασία μετεγκατάστασης της Πολεοδομίας στο Δημαρχείο της Σούδας και βλέπουμε πώς θα εξελιχθεί το θέμα του Θερίσου. Δυστυχώς, υπάρχει μια εμπλοκή στο υπό ανέγερση Δημαρχείο του πρώην Δήμου Θερίσου. Χθες (σ.σ. την περασμένη Παρασκευή) συναντήθηκα και εγώ και ο αντιδήμαρχος κ. Κεμεσίδης με τον ανάδοχο. Υπάρχει αδυναμία συνέχισης του έργου από πλευράς εργολάβου. Θέμα χρηματοδότησης δεν υπάρχει. Θα ακολουθηθεί συναινετική διαδικασία διακοπής των εργασιών και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να δημοπρατήσουμε το υπολειπόμενο έργο για να τελειώσει. Αντιλαμβάνεστε, όμως, ότι αυτό μας βγάζει έξω έξι μήνες περίπου».
Ερωτηθείς από τα «Χ.Ν.» αν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τη χρήση των πρώην Δημαρχείων Ακρωτηρίου και Νέας Κυδωνίας, ο κ. Σκουλάκης ανέφερε ότι υπάρχει σχεδιασμός αλλά απέφυγε να προβεί σε ανακοινώσεις.
«Έχω πολλές φορές πιεστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δεν ανακοινώνω τα σχέδιά μας διότι υπάρχουν απρόβλεπτοι παράγοντες όπως, παραδείγματος χάρη, αυτό που προέκυψε τώρα στον πρώην Δήμο Θερίσου. Αν είχα ανακοινώσει τι θα πηγαίναμε εκεί, το μόνο που θα δημιουργούσα θα ήταν τριβές. Αν δεν είσαι σίγουρος ότι αυτό που λες θα υλοποιηθεί, δεν το λες. Υπάρχει σχέδιο. Περιμένετε και θα δείτε. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι ξεκίνησαν επιτέλους οι εργασίες στο κτήριο του οδού Κριάρη. Αν ολοκληρωθούν νωρίς -βάζω ένα αν- σημαίνει ότι θα μας δώσει τη δυνατότητα να μετεγκατασταθεί εκεί η Δημοτική Αστυνομία. Αλλά βάζω το αν γιατί δεν ξέρω αν γίνει εκεί αυτό. Αφήστε, λοιπόν, με την πρόοδο των έργων θα σας ενημερώνουμε», κατέληξε ο δήμαρχος Χανίων.


Kallikrates Chania:HOUSING SERVICES MUNICIPALITY OF CHANIA-Mournies DEFACH In the Sudan the Planning
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου