ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ -“Θησαυρός” αρωματικών φυτών και βοτάνων

Όπως δημοσιεύτηκε την 21-05-2012 στο www.haniotika-nea.gr

H ανάδειξη των ενδημικών φυτών της Κρήτης, παράλληλα με όλα τα σημαντικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα, θα πρέπει να προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτό μεταξύ άλλων επισημάνθηκε το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα αρωματικά φυτά και βότανα της Κρήτης στον εκθεσιακό χώρο 'Πολυχώρος Πλατανιά'.
Η  εξειδικευμένη Εκθεση ήταν αφιερωμένη σε επαγγελματίες  που ασχολούνται με το αντικείμενο αλλά και σε επιστημονικούς και δημόσιους φορείς με ανάλογο αντικείμενο.
Στην πολύ ενδιαφέρουσα Εκθεση στην οποία πήρε μέρος αρκετός κόσμος συμμετείχε και ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Πλατανιά 'Ο Ιάρδανος.
«Κατά την άποψή μας, ο Δήμος μπορεί να συνδυάσει τα πάντα. Τη διατροφή, το φυσικό περιβάλλον με την ενδοχώρα, τις παραλίες, τη νυκτερινή ζωή, την ξεκούραση και την χαλάρωση» επεσήμανε  ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Πλατανιά κ. Πέτρος Μαρινάκης.
Ερωτηθείς αναφορικά με την Εκθεση και ειδικά τα αρωματικά φυτά και τα βότανα, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «ένα από τα δυνατότερα χαρτιά της Κρήτης είναι τα αρωματικά φυτά! Εχουν καταμετρηθεί 270 είδη ενδημικών φυτών.
Λόγω της γεωγραφικής θέσης μεταξύ Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής θεωρείται μια από τις περιοχές με τα περισσότερα ενδημικά φυτά στον κόσμο. Αυτό είναι ένα από τα δυνατά μας σημεία που πρέπει να το προβάλλουμε.
Κατά την άποψή μου, το 70% των τουριστών που έρχονται στην Κρήτη δεν μαθαίνουν τίποτα για την ενδοχώρα, παραμένουν μεταξύ ξενοδοχείου, παραλίας  και ξαναφεύγουν. Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό. Θα πρέπει να τονίσουμε κάποια σημεία όπως το περιβάλλον, η χλωρίδα, η διατροφή μας που μας δίνουν συγκριτικά πλεονεκτήματα».
Στο πλαίσιο της χθεσινής τελευταίας ημέρας έγινε ομιλία πάνω στο Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας, όπως επίσης σε διατροφικά θέματα.Kallikrates Chania:ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ -“Θησαυρός” αρωματικών φυτών και βοτάνων
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου