Θέμα για την Τέχνη στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Όπως δημοσιεύτηκε την 21-5 -2012 στο neatv.gr

Ένα πανανθρώπινο μήνυμα τέχνης επέλεξε σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας για να ξεκινήσει  με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας τις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις, που γίνονται στην σκιά των  εκλογών του Ιουνίου. Το θέμα της έκθεσης βασίζεται σε κείμενο γνωστής ακαδημαϊκού και ζητείται από τους υποψήφιους να αναπτύξουν την αρχαία τέχνη, να αναλύσουν το κείμενο αλλά και να «προβάλουν» εάν αναλάμβαναν να διοργανώσουν σχετική ημερίδα του δήμου την σχέση τέχνης και ζωής. Σε μεγάλα εξεταστικά κέντρα της χώρας, όπου αποτελούν και πολυπληθή σχολεία υπήρξε όπως κάθε χρόνο μια μικρή καθυστέρηση στην ανακοίνωση των θεμάτων μέχρι αυτά να φωτοτυπηθούν για όλες τις αίθουσες. Στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις συμμετέχουν περίπου 110.000 υποψήφιοι που διεκδικούν τις 76.094 θέσεις που διατίθενται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

6.944 παιδιά στην Κρήτη, συμμετέχουν στις φετινές εξετάσεις. Στο νομό Χανίων δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους 1147 μαθητές και μαθήτριες. Ομαλά εξελίσσεται η εξεταστική διαδικασία και για τα 47 παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, που εξετάζονται σε ειδικά κέντρα. Μιλώντας στην ΕΡΑ Χανίων, ο Προϊστάμενος Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Κανταράκης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν ομαλά, παρά την παράλληλη διεξαγωγή εκλογών στις 17 Ιουνίου. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη 22 Μαΐου. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Δεδομένου ότι οι φετινές Εξετάσεις συμπίπτουν με τις επαναληπτικές εκλογές, υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουν ημερομηνία κάποια ειδικά μαθήματα. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας κυρία Αφροδίτη- Ευφροσύνη Κιάου, επισκέφθηκε το πειραματικό σχολείο Αγίων Αναργύρων για να ευχηθεί καλή επιτυχία στους υποψήφιους για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Η κυρία Κιάου δήλωσε ότι ένιωσε ξανά σαν μαθήτρια κατά την επίσκεψη της στο σχολείο, διαβεβαίωσε τις οικογένειες των υποψηφίων ότι όλα είναι έτοιμα για τις εξετάσεις και έχει γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και ότι οι εξετάσεις θα λήξουν μέσα στον Ιούνιο. Επίσης επανέλαβε ότι ζητήθηκε τα σχολικά κτίρια σε όλη τη χώρα που θα χρησιμοποιηθούν ως βαθμολογικά κέντρα,  να μη δεσμευθούν για τις εκλογές, προκειμένου να μη σταματήσει η διαδικασία βαθμολόγησης.

Οι εξετασεις συνεχίζονται την Τετάρτη 23 Μαίου με τα μαθήματα γενικής παιδείας της Βιολογίας, Φυσικής, Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και Ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου