Στο πλευρό των κρητικών επιχειρήσεων που "έλκονται" από την Αυστραλία η Περιφέρεια

Όπως δημοσιεύτηκε την 24-5 -2012 στο neatv.gr



Τους ισχυρούς δεσμούς Κρήτης και Αυστραλίας, επαναβεβαίωσε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα, Τζένη Μπλούμφιλντ. Η κ. Μπλούμφιλντ επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης, λίγες ώρες πριν την ομιλία της στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Αυστραλία.

Ο κ. Αρναουτάκης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συνάντηση διότι συμβάλει στην καλύτερη συνεργασία με την Αυστραλία και δήλωσε: «Στην Αυστραλία υπάρχουν πολλοί Κρητικοί. Μπορούμε ν’ ανοίξουμε τις αγορές μέσα από τη συνεργασία και τη συνέργεια και θεωρώ πολύ σημαντική την παρουσία στην Κρήτη της κ. Μπλούμφιλντ η οποία θα έχει συναντήσεις και θα μιλήσει με εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων, για το πώς μπορούν να συνεργαστούν με αντίστοιχες επιχειρήσεις στην Αυστραλία. Εμείς είμαστε εδώ, μπαίνουμε μπροστά και μέσα από αυτή τη συνεργασία και όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε το στίγμα της ανάπτυξης στην Κρήτη.»

Από την πλευρά της η κ. Μπλούμφιλντ, εξήρε τους ισχυρούς δεσμούς, μεταξύ Κρήτης και Αυστραλίας σε ιστορικό και κοινωνικό επίπεδο και εγκωμίασε την Κρητική κοινότητα, που έχει προκόψει στην χώρα της και έχει σημαντική συμβολή στην οικονομία της, κυρίως στον τομέα των τροφίμων.

«Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τους δυνατούς δεσμούς που ενώνουν Αυστραλία και την Κρήτη και επίσης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, να διερευνήσουμε τις νέες προοπτικές και ευκαιρίες που υπάρχουν για περεταίρω συνεργασία», επεσήμανε η κ. Μπλούμφιλντ.

Η ίδια τόνισε ότι η Κρητικές επιχειρήσεις, μπορούν να συμβάλλουν για να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα και πρόσθεσε:

«Οι κρητικές επιχειρήσεις έχουν αποδείξει ότι έχουν κερδίσει το στοίχημα με την ποιότητα, έχουν την εξωστρέφεια και έχουν πετύχει σημαντικές νίκες στην αγορά της Αυστραλίας. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν νέες ευκαιρίες για να ενισχύσουμε αυτή τη σχέση.»

Η Πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα, επεσήμανε ότι παρά την κρίση στην Ελλάδα, οι αιτήσεις επαγγελματικής μετανάστευσης προς την Αυστραλία, δεν έχουν αυξηθεί και τόνισε ότι η χώρα της θα βοηθήσει με κάθε τρόπο την Ελλάδα να ορθοποδήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου