ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ-Οφειλές 2,5 εκατ. ευρώ

Όπως δημοσιεύτηκε την 23-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων στον νέο 'Καλλικρατικό' Δήμο Πλατανιά και αφορούν μισθώματα, τέλη ύδρευσης και άρδευσης, κλήσεις, τέλη παρεπιδημούντων και τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, όπως γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος κάλεσε τους οφειλέτες να κάνουν χρήση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε πρόσφατα και αφορά τη ρύθμιση των χρεών στους ΟΤΑ με ευνοϊκούς όρους.
Μάλιστα, ο κ. Μαλανδράκης επεσήμανε ότι «σε κάθε περίπτωση, αν δεν ξοφλήσουν τις οφειλές ή αν δεν μπουν στις διαδικασίες ρύθμισης, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος όλες αυτές οι οφειλές να τις στείλει προς είσπραξη μέσω της ΔΟΥ. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Παράλληλα, ο δήμαρχος Πλατανιά εξέφρασε την άποψη ότι «είναι και η τελευταία ευκαιρία, είναι πολύ ευεργετικές οι διατάξεις, εμείς έχουμε ξανακαλέσει τους δημότες να έρθουν να κάνουν ρύθμιση και για εμάς είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ως Δήμος. Οι πιο πολλές Υπηρεσίες, άλλωστε, είναι ανταποδοτικές».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μαλανδράκης στα χρέη της άρδευσης, τονίζοντας ότι 'αγγίζουν' τις 600.000 ευρώ!
«Είναι εξωφρενικό το ποσό. Καλούμε και παρακαλούμε τους δημότες μας να έρθουν είτε να το εξοφλήσουν και να απαλλαγούν από κάθε πρόστιμο και προσαύξηση είτε να μπουν σε μια διαδικασία ρύθμισης, γιατί αυτή τη στιγμή τα κόστη αναφορικά με τις αρδεύσεις είναι πάρα πολύ υψηλά. Είναι καθοριστικό σημείο να έρθουν οι δημότες και να εξοφλήσουν παλιές οφειλές, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011, προκειμένου να μας δώσουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε όλα τα γεωαντλητικά συστήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλανδράκης.

ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που ισχύει έως τις 8 Οκτωβρίου, οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012 ρυθμίζονται και καταβάλλονται εφόσον δεν υπερβαίνουν τις δέκα χιλιάδες ευρώ όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και τις εβδομήντα πέντε χιλιάδες ευρώ όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα ως ακολούθως:
• Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
• Σε δύο έως δώδεκα μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 90% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
• Σε δεκατρείς έως είκοσι τέσσερις μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 75% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
• Σε είκοσι πέντε έως τριάντα έξι μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 60% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
• Σε τριάντα επτά έως σαράντα οκτώ μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 45% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
• Σε σαράντα εννιά έως εξήντα μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 25% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των εκατό ευρώ.


Kallikrates Chania:ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ-Οφειλές 2,5 εκατ. ευρώ
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου