ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ-528.792 εκλογείς σε 1.210 εκλογικά τμήματα

Όπως δημοσιεύτηκε την 14-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Η προετοιμασία για τη διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου εξελίσσεται κανονικά και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης. Το σύνολο των εκλογέων στο νησί είναι 528.792 και θα ψηφίσουν σε 1.210 εκλογικά τμήματα.
Οπως εξηγεί σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κρήτης, οι γενικές βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου θα διεξαχθούν με τους καταλόγους της α? αναθεώρησης 2012 (μεταβολές έως και 29-2-2012), δηλαδή με τους ίδιους εκλογικούς καταλόγους που διεξήχθηκαν οι εκλογές της 6ης Μαΐου. Η ίδια προθεσμία ισχύει και για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών, οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.
Στην εκλογική περιφέρεια  Ηρακλείου έχουν διατηρηθεί τα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εκλογών της 6ης Μαΐου και θα στεγαστούν στους ίδιους χώρους. (524 εκλογικά τμήματα για τους βασικούς εκλογείς και τους εκλογείς του άρθρου 27 και τέσσερα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών ? τρία  αμιγή και ένα μεικτό).
Στην εκλογική περιφέρεια Χανίων έχουν διατηρηθεί τα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εκλογών της 6ης Μαΐου και θα στεγαστούν στους ίδιους χώρους (319 εκλογικά τμήματα για τους βασικούς εκλογείς του άρθρου 27 και δύο ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών-ένα μικτό και ένα αμιγές).
Στην εκλογική περιφέρεια Ρεθύμνου έχουν διατηρηθεί τα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εκλογών της 6ης Μαΐου και θα στεγαστούν στους ίδιους χώρους (198 εκλογικά τμήματα για τους βασικούς εκλογείς του άρθρου 27 και ένα μικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών).
Στην εκλογική περιφέρεια Λασιθίου έχουν διατηρηθεί τα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εκλογών της 6ης Μαΐου και θα στεγαστούν στους ίδιους χώρους (169 εκλογικά τμήματα για τους βασικούς εκλογείς του άρθρου 27 και ένα μικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών).
Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από την ώρα 7 π.μ. έως 7 μ.μ. Η  αναγνώριση των εκλογέων γίνεται με βάση την αστυνομική ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας Αρχής ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Κομμένο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας γίνεται αποδεκτό.                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Στα ψηφοδέλτια δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης υπέρ των υποψηφίων βουλευτών. Η συλλογή των αποτελεσμάτων για πρώτη φορά θα γίνει με FAX, μέσω των δικαστικών αντιπροσώπων ή των Δήμων και όχι με το συνηθισμένο τρόπο μέσω ΟΤΕ με τηλεγράφημα.


Kallikrates Chania:ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ-528.792 εκλογείς σε 1.210 εκλογικά τμήματα
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου