ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ-Κάλεσμα σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Όπως δημοσιεύτηκε την 09-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς απηύθυναν χθες εκπαιδευτικοί φορείς.
Παράλληλα καταδικάζουν την επίθεση Κασιδιάρη σε υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών τονίζει χαρακτηριστικά:
«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη, τραμπουκική επίθεση του φασίστα Κασιδιάρη ενάντια στις υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής». Και μεταξύ άλλων συμπληρώνει: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη συμμορία των νεοναζί να εξαπατά παριστάνοντας τη 'αντισυστημική' και 'αντιμνημονιακή' δύναμη όταν χτυπάει με ρόπαλα αριστερούς αγωνιστές και προχωράει σε δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών». Για να καλέσει «τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που καλείται από μαζικούς φορείς της πόλης και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12/6 στις 7μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς».

Η ΕΛΜΕ
Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί όλους στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της Τρίτης και ζητεί «να απονομιμοποιήσουμε κοινωνικά, πολιτικά και νομικά τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και τον φασισμό συνολικά.
Να ανατρέψουμε οριστικά τις πολιτικές που έστρωσαν τον δρόμο στην εξαθλίωση της κοινωνίας και την αναβίωση του φασισμού».
Η ΕΛΜΕ κάνει λόγο για «άνανδρο τραμπουκισμό μπροστά στις κάμερες, των γυναικών - εκπροσώπων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, Λιάνας Κανέλλη και Σοφίας Δούρου» και συμπληρώνει:
«Καλούμε τα συνδικάτα, τα πολιτικά κόμματα, τους επιστημονικούς φορείς, τους μαθητές, τους φοιτητές και τον κάθε πολίτη, να ορθώσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και των πρακτικών του. Η νεότερη ιστορία μας, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο δεν μας επιτρέπει καμία ολιγωρία. Κοντομαρί, Κάντανος, Εννιά Χωριά, Βορίζα, Γέργερη, Ανω Βιάννος, Δίστομο βίωσαν την ναζιστική θηριωδία και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Να φράξουμε τον δρόμο στους σύγχρονους νοσταλγούς του φασισμού.
Η ενδυνάμωση της παιδείας που επενδύει σε διαχρονικές ανθρωπιστικές αξίες και ιδανικά και η εξάλειψη των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων αποτελούν θεμελιώδεις προϋποθέσεις για τη δημιουργία υγιών δημοκρατικών ανθρώπινων κοινωνιών».

Η ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ
Εξάλλου σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης καταγγέλλει «κάθε πρακτική που υιοθετείται από οποιαδήποτε πολιτική ή κοινωνική ομάδα ή μεμονωμένα άτομα και η οποία ουσιαστικά υποκαθιστά τον πολιτικό διάλογο και την πολιτική ευπρέπεια με την άσκηση ανεπίτρεπτης βίας.
Καλεί κάθε σκεπτόμενο δημοκρατικά και ελεύθερα Ελληνα πολίτη να λάβει σοβαρά υπόψη του τόσο το συγκεκριμένο περιστατικό, όσο και κάθε άλλο αντίστοιχου περιεχομένου και ύφους, ως αφορμή προβληματισμού και γόνιμης σκέψης διότι αν επιτρέψουμε με την αδιαφορία ή την ανοχή μας τη διαιώνισή τους, θα έχουμε σπείρει ανέμους και θα θερίσουμε θύελλες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ
Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χανίων σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι
«η κτηνώδης επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Κασιδιάρη ήταν εμετική αλλά από μιαν άλλη οπτική γωνία ήταν χρήσιμη: Εδειξε σε όσους πολίτες θεώρησαν ότι ενισχύουν "αποφασισμένους πατριώτες" το πραγματικό πρόσωπο του νεοναζισμού. Μίσος και τυφλή βία σε ό,τι διαφορετικό. Σήμερα ο "βολικός" στην ανημπόρια του μετανάστης, αύριο ο φτωχοδιάβολος, μεθαύριο ο αλλόθρησκος, παραμεθαύριο οποιοσδήποτε δεν υπακούει στα "εγέρθητι" των συμμοριών της... Ελληναρίας φυλής. Ετσι ήταν πάντα, έτσι μας θύμισε ο Κασιδιάρης και η Χρυσή Αυγή πως εξακολουθεί να είναι... Οσοι λάδωσαν με τις πολιτικές τους τα γρανάζια αυτής της παρακρατικής και απάνθρωπης μηχανής έχουν ευθύνες απαράγραπτες. Αυτοί δηλαδή που με τις ψηφοθηρευτικές λογικές τους ανέδειξαν τον απελπισμένο μετανάστη ως εχθρό που φταίει για όλα τα δεινά του Ελληνα. Που πρέπει διωχθεί βίαια, να φυλακιστεί σε στρατόπεδα, να "τιμωρηθεί" για τη φτώχεια του. Αυτοί που "ξέχασαν" τον ρόλο τους ως κυβέρνηση και παρέδωσαν την ασφάλεια των πολιτών στις δολοφονικές ορδές των Κασιδιάρηδων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες να απομονώσουν τους ιδεολόγους των κρεματορίων, του σαπουνιού από ανθρώπους, τους ολετήρες της διαφορετικότητας.
Ο,τι κι αν κανείς πιστεύει για τα προβλήματα του τόπου, την εγκληματικότητα, το μεταναστευτικό, την ανεργία κ.λπ. δεν μπορεί να ευνοεί λύσεις ανθρωποφαγικές. Δεν μπορεί να προσδοκά "λύσεις" από τους οπαδούς - θαυμαστές των ανθρωποειδών που κατάπιαν τους παππούδες μας στην Κάντανο, το Κοντομαρί, τη Βιάννο... Οποιος το κάνει, εκτός του ότι επωμίζεται βαριές ευθύνες, θα αποτελέσει πιθανότατα κάποια στιγμή το επόμενο θύμα της μανίας τους. Πολλά θα μάθουμε και περισσότερα θα καταλάβουμε αν ακουμπήσουμε στην Ιστορία, στη λογική και στην ανθρώπινη υπόστασή μας...».

'ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ'
Η ομάδα Χανίων του κόμματος: "Δημιουργία ξανά", τονίζει σε ανακοίνωσή της:
«Εχθές οι Ελληνες πολίτες σοκαρίστηκαν. Επιτέλους, δεν έχουμε ανάγκη από ραβδούχους χρυσαυγίτες. Η αφέλεια της λογικής του συνθήματος "ψηφίζω Χρυσή Αυγή για να ξεβρομίσει ο τόπος και για να δέρνουν κάποιοι στη βουλή" έχει καταντήσει αποκρουστική. Οχι άλλη βιαιότητα λόγων από όλα τα κόμματα και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εκτρέφει φασίστες. Ο συνασπισμός "Δημιουργία, ξανά" καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφής βία και καλεί όλα τα κόμματα και τους Ελληνες πολίτες να απομονώσουν έμπρακτα τα ακραία και επικίνδυνα στοιχεία της δεξιάς και της αριστεράς που απειλούν το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τη συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας. Η ώρα της αλήθειας έχει φτάσει και η περαιτέρω ανοχή όλων μας σε παρόμοια αποτροπιαστικά φαινόμενα συνιστά συνενοχή».


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ-Κάλεσμα σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου