ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ-Αντιπολεμικό διήμερο στη Χαλέπα

Όπως δημοσιεύτηκε την 09-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Το 11ο αντιπολεμικό διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στην πρώην Γαλλική Σχολή στη Χαλέπα.
Το διήμερο θα ξεκινήσει στις 6 σήμερα το απόγευμα και περιλαμβάνει στις 7:30 συζήτηση με θέμα: "Υπάρχει άλλος δρόμος! Μνημόνια, ΕΕ και καταστροφή ή άλλη πορεία;". Θα μιλήσουν οι:
•Παναγιώτης Μαυροειδής - μέλος της "Πρωτοβουλίας κατά ευρώ και ΕΕ" και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
•Τάσος Σταυρόπουλος - συντονιστής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής
Θα ακολουθήσει στις 9:30 το βράδυ συναυλία με μαθητικά - φοιτητικά συγκροτήματα, τον Θάνο Μικρούτσικο και τα Υπόγεια Ρεύματα.
Αύριο Κυριακή 10 Ιουνίου στις 7:30μ.μ. θα γίνει συζήτηση με θέμα: "Το φασιστικό φαινόμενο. Η ιστορία του και η σύγχρονη διάσταση".
Ομιλητές:
•Γούσης Κώστας - μεταπτυχιακός φοιτητής πολιτικών επιστημών ΑΠΘ και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
•Δαμασκηνός Δημήτρης - εκπαιδευτικός και μέλος των Παρεμβάσεων
•Δημήτρης Σαραφιανός - δικηγόρος και μέλος του Κεντρ. Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Θα ακολουθήσει στις 9:30 το βράδυ συναυλία με τα συγκροτήματα:
Ψυχόδραμα, Χατζιφραγκέτα, Transistor.
Η γενική είσοδος θα είναι 6 ευρώ.
Σε ανακοίνωσή της η Ενωτικη Πρωτοβουλία σημειώνει ότι «το 11ο Αντιπολεμικό διήμερο πολιτικών και
πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας διοργανώνεται εν μέσω κοινωνικών αναταραχών και πολιτικής ρευστότητας. Δύο χρόνια στην πολιτική των μνημονίων που συμπυκνώνει την αστική στρατηγική για την υπέρβαση της κρίσης, ο ελληνικός λαός έχει οδηγηθεί στην εξαθλίωση και πλέον διακυβεύονται οι όροι επιβίωσης για μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας. Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια και μια σείρα πολλών ακόμα αντιλαϊκών μέτρων που δημιουργούν κοινωνική ασφυξία, υλοποιούν τα σχέδια της ΕΕ, του  ΔΝΤ και του κεφαλαίου».
Τονίζει δε ότι «το 11ο Αντιπολεμικό Διήμερο εκτός απο μια εναλλακτική πολιτιστική πρόταση προσβλέπει στο να συμβάλει στην οργάνωση και κλιμάκωση των αγώνων του λαού το επόμενο διάστημα μακριά από κοινοβουλευτικές αυταπάτες.
Με την αντικαπιταλιστική αριστερά, για τις επαναστάσεις της νέας εποχής».


Kallikrates Chania:ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ-Αντιπολεμικό διήμερο στη Χαλέπα
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου