ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ

Όπως δημοσιεύτηκε την 09-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Να κλείσουν τ' αφτιά τους «στους Μαυρογυαλούρους του 2012» κάλεσε χθες τους πολίτες από τα Χανιά ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να προσχωρήσουμε στο δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι τα δύσκολα τα αντιμετωπίζουμε αμέσως, για τα θαύματα περιμένετε τρεις τέσσερις ημέρες».
Ο κ. Χατζηδάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Χανίων του κόμματος, στη διάρκεια της οποίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και δημαγωγία και, παράλληλα, παρουσιάσε τις αναγκαίες, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, προϋποθέσεις για να βγει σταδιακά η χώρα από την κρίση.
«Δεν μπαίνουμε σε ένα παιχνίδι πλειοδοσίας με κανένα άλλο κόμμα. Θέλουμε να μείνουμε μακριά από την πρακτική των σύγχρονων Μαυρογυαλούρων. Οι Μαυρογυαλούροι δεν υπάρχουν μόνο στην κινηματογραφική ταινία. Οι Μαυρογυαλούροι κυκλοφορούν και ανάμεσά μας. Ας κλείσουμε τ’ αφτιά μας στους Μαυρογυαλούρους του 2012. Αν ο Παπανδρέου αποδομήθηκε σε δύο χρόνια με το 'λεφτά υπάρχουν', όποιος υπόσχεται και σήμερα ότι υπάρχουν λεφτά θα αποδομηθεί σε δύο μήνες, αλλά μαζί του θα αποδομηθεί και η χώρα», σημείωσε.
Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι «ασφαλώς τα κόμματα που κυβέρνησαν έκαναν λάθη. Αλλά τα κόμματα που θέλουν να κυβερνήσουν, θέλουν να κάνουν, φοβούμαι, ακόμα περισσότερα. Αν εμείς πηγαίναμε προς λανθασμένη κατεύθυνση με Α χιλιόμετρα, τα κόμματα που με λαϊκισμό διεκδικούν την εξουσία θέλουν να διπλασιάσουν αυτήν την ταχύτητα προς τη λανθασμένη κατεύθυνση. Χώρες που επισκεπτόμαστε συχνά στην Ευρώπη και βλέπουμε ότι έχουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, δεν προχώρησαν με τις πολιτικές της Αριστεράς. Προχώρησαν με πολιτικές που καμιά φορά κι εμείς δεν έχουμε το κουράγιο να εφαρμόσουμε. Γι’ αυτό και σήμερα δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θέλουμε να έχουμε καμιά σχέση με τον λαϊκισμό, που είναι ο εθνικός καρκίνος. Καμιά σχέση με τη δημαγωγία και τους Μαυρογυαλούρους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.
Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι οι κρισιμότερες όχι από το 1974, αλλά από το 1944 και μετά. Είναι πραγματικά ιστορικής σημασίας εκλογές. Και το διακύβευμα στις εκλογές αυτές, κατά την άποψή μου, είναι αν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά με μεταρρυθμίσεις μέσα από έναν ανηφορικό δρόμο έτσι ώστε να πετύχει τους στόχους της ανάκαμψης στην αρχή και της ανάπτυξης στη συνέχεια ή απορρίπτοντας αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσει το Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα είναι το πιο καταστροφικό Μνημόνιο για τη χώρα φυσικά, αλλά και για τα ασθενέστερα λαϊκά στρώματα ακόμα περισσότερο», επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης.
Και συνέχισε: «Θα είναι το Μνημόνιο που θα μας οδηγήσει στη δραχμή, δηλαδή δεκαετίες πίσω, θα είναι το Μνημόνιο που θα αυξήσει πολύ περισσότερο την ανεργία, γιατί αυτό που υπόσχεται το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που διεκδικεί την εξουσία είναι να αυξήσει τη φορολόγηση και να κάνει κρατικοποιήσεις. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για να αποθαρρύνει καινούριους επενδυτές, αλλά και για να διώξει επιχειρήσεις που συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα. Και χωρίς επιχειρήσεις δεν μπορούμε να έχουμε εργαζομένους».
Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Αν υπήρχαν θα τις είχαν ανακαλύψει πριν από εμάς ο Ραχόι στην Ισπανία ή ο Μόντι, που έχει τη στήριξη όλων σχεδόν των κομμάτων στην Ιταλία. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι αλήθεια πριν από αυτές τις ιστορικές εκλογές, αποτελεσματικότητα και δικαιοσύνη μετά τις εκλογές. Αποτελεσματικότητα γιατί όποιος γίνει κυβερνήτης της χώρας θα έχει να πιάσει στα χέρια του αναμμένα κάρβουνα και δικαιοσύνη γιατί δεν μπορεί τα ασθενέστερα λαϊκά στρώματα να είναι απέναντι στην προσπάθεια εξυγίανσης των οικονομικών της χώρας».
Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε πως «εμείς πιστεύουμε ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι η ανάπτυξη. Αλλά για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο χρειάζονται τρία βασικά βήματα.
Το πρώτο βήμα είναι μια σταθερή και σοβαρή κυβέρνηση, που να εκπλήξει ευχάριστα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και να κάνει μια καινούρια αρχή, όπως έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 μετά την πτώση της δικτατορίας».
«Το δεύτερο που χρειάζεται», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, «είναι ρευστότητα. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να βρούμε κάποια συμφωνία με τους Ευρωπαίους και να μην προχωρήσουμε με καταγγελίες. Ρευστότητα σημαίνει να τρέξει νερό από τη βρύση των τραπεζών για να στηριχθεί η πραγματική οικονομία και να πάρει μπροστά η αγορά. Αν κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και καταγγελθούν οι διεθνείς συμβάσεις της χώρας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Κομισιόν θα μας εγκαταλείψουν στην τύχη μας και η Ελλάδα θα καταρρεύσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μετά το 'λεφτά υπάρχουν' δεν μπορεί να πάμε στο 'λεφτά να φάνε και οι κότες', το οποίο σήμερα εξακολουθούν να υποστηρίζουν διάφορες δυνάμεις. Αν το πρώτο 'λεφτά υπάρχουν' το πληρώσαμε μια φορά, το καινούριο θα το πληρώσουμε δέκα».
Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «η τρίτη προϋπόθεση είναι ένα άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα. Ξέρω ότι η επιχειρηματικότητα είναι μια ενοχοποιημένη λέξη, αλλά ο δημόσιος τομέας δεν μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Δεν έχει χρήματα. Άρα πρέπει να στηριχθούμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Με προγράμματα, όμως, υπερφορολόγησης και κρατικοποιήσεων, που εξαγγέλλονται αυτή την ώρα, θα φύγουν και αυτοί που έμειναν. Γι' αυτό εμείς επιμένουμε σε ένα απλό, σταθερό και φιλικό στην επιχειρηματικότητα φορολογικό σύστημα. Επιμένουμε στον πόλεμο στη γραφειοκρατία και στη διαφθορά, επιμένουμε στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, θεωρώντας ότι δεν φέρνουν μόνο χρήματα στο κράτος, αλλά στέλνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα γίνεται μια χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις, που τις χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ».
Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «σε όλη την Ελλάδα, αλλά ακόμα περισσότερο στην Κρήτη, φαίνεται να αποδίδει αποτελέσματα η ευρύτερη συστράτευση των δυνάμεων της παράταξής μας, του ευρωπαϊκού πατριωτικού μετώπου, που επιδιώξαμε να δημιουργήσουμε μετά τις εκλογές. Και χαιρόμαστε που ιδιαίτερα στην Κρήτη τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχουν συμπαραταχθεί με τα στελέχη της ΝΔ και δίνουν τον αγώνα για να μείνει η Ελλάδα όρθια, για να μείνει στην Ευρωζώνη, για να ξεπεράσει τις δυσκολίες και για να προχωρήσει μπροστά».




Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου