ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ:-«Ρεαλιστικό το πρόγραμμα της ΝΔ»

Όπως δημοσιεύτηκε την 12-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Ως «ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, το οποίο μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα μεγάλα αδιέξοδα» χαρακτήρισε το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ., ο αναπληρωτής τομεάρχης προστασίας του πολίτη της Ν.Δ, βουλευτής Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, που επισκέφθηκε χθες τα Χανιά.
Στο μεταξύ, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στα Χανιά θα γίνει αύριο Τετάρτη με ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη. Οπως ανακοίνωσε χθες η ΝΟΔΕ Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, η συγκέντρωση της παράταξης θα γίνει στις 8 το βράδυ στο κέντρο Καναρίνια στον Κουμπέ.
Χθες, ο κ. Βλαχογιάννης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χανίων, εξέφρασε την εκτίμηση ότι την ερχόμενη Δευτέρα η Ν.Δ. θα είναι το κόμμα που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ειδικά στον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας μας χωρίζει "άβυσσος" με το πρόγραμμά του».
Νωρίτερα ο κ. Βλαχογιάννης πραγματοποίησε επισκέψεις μαζί με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χανίων κ. Μανώλη Αλιφιεράκης, τον τομεάρχη Ρεθύμνου κ. Κώστα Ξιφαρά στις Αστυνομικές υπηρεσίες των Χανίων, σε υπηρεσίες του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού σώματος, στο πλαίσιο ενημέρωσης του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας για το πρόγραμμα της Ν.Δ..
Όπως επεσήμανε ο ίδιος «δίνουμε έμφαση στην ασφάλεια του πολίτη, στην καταπολέμηση της παράνομης λαθρομετανάστευσης και στα προβλήματα της καθημερινότητας σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει ένα πρόγραμμα που όχι μόνο ευνοεί τη λαθρομετανάστευση αλλά θέτει σε προνομιακό καθεστώς τους παράνομους μετανάστες έναντι των Ελλήνων εργαζομένων».
Για τα μισθολογικά ζητήματα του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας ο αναπληρωτής τομεάρχης προστασίας του πολίτη ανέφερε ότι δέσμευση της Ν.Δ είναι: «τέρμα οι περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα και άμεση αποκατάσταση σε πρώτη φάση των αστυνομικών και των ιπταμένων της πολεμικής αεροπορίας και σε αμέσως επόμενη φάση όλων των ενστόλων, για όσα έχασαν τα τελευταία χρόνια. Στα ειδικά μισθολόγια δεν θα υπάρχει ρύθμιση για μείωση αποδοχών στους ενστόλους, στο προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων».
«Σε μια κοινωνία που ψάχνει να βρει την ταυτότητά της μετά τα αλλεπάλληλα οικονομικά χτυπήματα, οι μόνες δυνάμεις που στέκονται όρθιες είναι οι δυνάμεις των σωμάτων ασφαλείας. Είναι κρίμα σε αυτούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη με το έγκλημα να κάνουμε περικοπές και θα αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία» τόνισε.
Ο κ. Βλαχογιάννης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη και να πορευτεί μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. «Όσα κατακτήσαμε τα τελευταία χρόνια δεν θα τα χάσουμε από ένα πείσμα, ένα θυμό, από μια οργή. Το άγνωστο το έχει επιλέξει στο παρελθόν το ελληνικός λαός και μετάνοιωσε πικρά... Οι πολίτες ψήφισαν με θυμό στις 6 Μαΐου, τώρα θα ψηφίσουν με την λογική... Θα επιλέξουν τη σιγουριά της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, της Ν.Δ.» υποστήριξε.
Σύμφωνα με τον κ. Βλαχογιάννη «στόχος είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη με τους εταίρους, να επαναδιαπραγματευτούμε τους επαχθείς όρους του Μνημονίου έτσι ώστε με μια συμφωνία και όχι με μονομερείς ενέργειες να μπορέσουμε να "ανασάνουμε", να κερδίσουμε χρόνο όσον αφορά στην εφαρμογή των μέτρων του Ιουλίου και τον χρόνο δημοσιονομικής προσαρμογής από το 13% στο 16%. Αυτά είναι πράγματα υλοποιήσιμα που μπορεί να τα κάνει μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, αρκεί να πιστεύει στην Ευρώπη και οι Ευρωπαίοι να πιστεύουν σε αυτήν».
Τέλος ο κ. Βλαχογιάννης καταδίκασε το πρόσφατο βίαιο περιστατικό από μέλος της Χρυσής Αυγής σε ζωντανή εκπομπή τηλεοπτικού Αθηναϊκού σταθμού κατά στελεχών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «αλίμονο αν νομιμοποιήσουμε τη βία. Είναι ντροπή για το δημοκρατικό πολίτευμα».


Kallikrates Chania:ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ:-«Ρεαλιστικό το πρόγραμμα της ΝΔ»
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου