ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ-Αγώνας δρόμου για ανακατασκευή του γηπέδου Περιβολίων

Όπως δημοσιεύτηκε την 29-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Αγώνα δρόμου για την ανακατασκευή του γηπέδου Περιβολίων αρχίζει από σήμερα ο Δήμος Χανίων, ώστε μέσα στις επόμενες 40 ημέρες το γήπεδο να πληροί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για να φιλοξενήσει αγώνες της Σούπερ Λίγκα, έπειτα από την άνοδο της ομάδας του Πλατανιά.
Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η μελέτη για την κατασκευή του Μουσείου 'Μίκης Θεοδωράκης', ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την απόκτηση ενός όμορου μικρού αγροτεμαχίου.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ
Μιλώντας για το θέμα του γηπέδου Περιβολίων, ο αντιδήμαρχος, Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, τόνισε ότι ήδη έχει συσταθεί μια 5μελής επιτροπή πολιτικών προσώπων και τεχνοκρατών, η οποία θα αναλάβει το δύσκολο έργο μέσα στις επόμενες 40 ημέρες να μπορέσει το γήπεδο να αδειοδοτηθεί έχοντας υλοποιήσει τα έργα που απαιτούνται για να φιλοξενήσει αγώνες της Σούπερ Λίγκα.
Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης διευκρίνισε ότι οι ενέργειες και εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν:
• Τη θεσμική αδειοδότηση του χώρου καθώς αυτή τη στιγμή το γήπεδο δεν φαίνεται εγγεγραμένο στον Δήμο Χανίων.
• Την έκδοση και νομιμοποίηση μέσω οικοδομικής άδειας όλων των κτισμάτων τα οποία υπάρχουν στο γήπεδο.
• Την εγκατάσταση του εργολάβου για την κατασκευή του στεγάστρου, η οποία θα υλοποιηθεί στις επόμενες 10 ημέρες.
• Την αναδιάταξη του φωτισμού.
• Την κατεδάφιση του οικίσκου που βρίσκεται νοτιοδυτικά στον χώρο του γηπέδου.
• Την τοποθέτηση λυόμενης κερκίδας στο νότιο τμήμα του γηπέδου.  
• Τη διερεύνηση σημείων για τη χωροθέτηση χώρων στάθμευσης.
Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης την Τρίτη 3 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Γ.Γ. Αθλητισμού για να εξεταστούν ζητήματα ελάσσονος σημασίας σε σχέσεις με τα δημοσιογραφικά, τις τουαλέτες κ.λπ. Σε ό,τι αφορά το χορτάρι του γηπέδου, ο κ. Πρωτοπαπαδάκης σημείωσε ότι θα υπάρξει μια κοινή χρηματοδότηση από τον Δήμο Χανίων και ιδιώτη, μέλος της 5μελούς Επιτροπής, ώστε να αντικατασταθεί και να αποκτήσει μια υποδομή σύγχρονη.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Σχετικά με το κόστος των εργασιών ο κ. Πρωτοπαπαδάκης υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή είναι δημοπρατημένο και συμβασιοποιημένο το έργο που αφορά το στέγαστρο με ένα ποσό της τάξεως των 210.000 ευρώ.
Από εκεί και πέρα επεσήμανε ότι ο φωτισμός θα κοστίσει περίπου 80.000 ευρώ, το χορτάρι περίπου 100.000 ευρώ, ενώ οι εργασίες για τον χώρο στάθμευσης θα γίνουν μέσω αυτεπιστασίας.
Επίσης, ο κ. Πρωτοπαπαδάκης υπογράμμισε ότι οι κερκίδες θα εγκατασταθούν από τη ΒΙΟΣΟΛ αξιοποιώντας τα υλικά που απομακρύνθηκαν από το παλιό θέατρο της ανατολικής τάφρου.
Σχετικά με τη χωροθέτηση των νέων κερκίδων ο αντιδήμαρχος Χανίων διευκρίνισε ότι δεν μπορούν να τοποθετηθούν απέναντι από τις υφιστάμενες καθώς ο συγκεκριμένος χώρος εποπτεύεται από την Αρχαιολογία και παράλληλα τα όρια του οικοπέδου τελειώνουν στο σημείο που τελειώνει ο τσιμεντένιος τοίχος.
«Για να μπορέσουμε να κατασκευάσουμε κερκίδες από την απέναντι πλευρά πρέπει να δοθούν δύο λύσεις: Πρώτον να κατατεθεί οικοδομική άδεια από τη Μονή Σινά, στην οποία ανήκει το ακίνητο, πράγμα που είναι απίθανο και δεύτερον θα πρέπει να πάρουμε την έγκριση από την 28η Ε.Β.Α., η οποία, επειδή το μνημείο είναι όμορο του γηπέδου, είναι πάρα πολύ δύσκολο», ανέφερε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης, ενώ καταλήγοντας έκανε γνωστό ότι σήμερα, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στον χώρο του γηπέδου με εκπρόσωπο της Μονής προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν τον χώρο στάθμευσης.    

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 'ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ'
Στο μεταξύ, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα του Μουσείου 'Μίκης Θεοδωράκης'.  
Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης επεσήμανε σχετικά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτρέψει τον Σύλλογο Φίλων 'Μίκης Θεοδωράκης' να αγοράσει ένα μικρό όμορο αγροτεμάχιο του ακινήτου, το οποίο είχε αγοράσει παλαιότερα ο Δήμος Νέας Κυδωνίας και περιλαμβάνει τον αύλειο χώρο και την οικία του Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου το Μουσείο, που έχει σκοπό να υλοποιήσει ο Δήμος, να έχει περισσότερες δυνατότητες.
«Αυτή την περίοδο εκπονείται και ολοκληρώνεται η μελέτη για τη δημιουργία του συγκεκριμένου Μουσείου, όπου θα αναβαθμιστεί σαφέστατα ο χώρος και ο Δήμος είναι έτοιμος μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, έχοντας ήδη τα χρήματα, να προχωρήσει στην ίδρυση του συγκεκριμένου Μουσείου», δήλωσε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης και πρόσθεσε: «Ο Σύλλογος Φίλων 'Μίκης Θεοδωράκης' αγοράζει ένα αγροτεμάχιο, το οποίο παραχωρεί στον Δήμο, μια και ο Δήμος είναι ο τελικός δικαιούχος του οικήματος και βοηθά σε αυτή την προσπάθειά του να μπορέσει να ολοκληρωθεί η πολεοδομική διευθέτηση του θέματος για την ίδρυση του Μουσείου. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει εγκριθεί η μελέτη από το Δ.Σ. και τον επόμενο χρόνο θα δημοπρατηθεί το Μουσείο».
Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης υπογράμμισε επίσης ότι το έργο, που εκτιμάται ότι θα έχει προϋπολογισμό 250.000 ευρώ, πρόκειται να υλοποιηθεί με ιδίους πόρους.

Προνοιακά επιδόματα
Από την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να αποδίδονται στους δικαιούχους τα προνοιακά επιδόματα για το δεύτερο δίμηνο (Απρίλιος - Μάρτιος) του 2012.
Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων αποδέχθηκε την κατανομή του ποσού του 1.900.000 ευρώ, το οποίο θα δοθεί σε περίπου 3.400 δικαιούχους σε όλο τον Νομό Χανίων.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος, Χρυσούλα Χατζηδάκη, τόνισε ότι η καθυστέρηση που υπήρξε οφείλεται στην πρωτόγνωρη διαδικασία της απογραφής και τακτοποίησης των στοιχείων των δικαιούχων από όλες τις Υπηρεσίες των Δήμων.
«Εμείς φροντίσαμε -και πρέπει να το τονίσουμε αυτό- και είμαστε από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα σε σχέση με τα αποδοτέα ποσά, αφού το Συμβούλιο αποδέχεται το ποσό του 1.900.000 ευρώ για την καταβολή των 13 κατηγοριών επιδομάτων που έχουμε και αναλογούν σε 3.400 περίπου δικαιούχους σε επίπεδο Νομού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κα Χατζηδάκη.


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ-Αγώνας δρόμου για ανακατασκευή του γηπέδου Περιβολίων
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου