ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ:-«Ακύρωση των μνημονίων»

Όπως δημοσιεύτηκε την 14-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Ακύρωση των μνημονίων ζητά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία πραγματοποίησε την κεντρική της εκδήλωση χθες το βράδυ στη Σπλάντζια.
Οπως ανέφερε ο υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιώργος Πιαγκαλάκης, «ολόκληρη η προεκλογική εκστρατεία χαρακτηρίστηκε από τον φόβο. Βλέπουμε δηλαδή ότι όλες οι δυνάμεις του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ και  ΝΔ καθώς και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους ουσιαστικά σε αυτήν την προεκλογική περίοδο επένδυσαν στον φόβο. Χωρίς να έχουν κάποιο όραμα ή κάποιο θετικό πρόγραμμα να προτάξουν στον λαό, ουσιαστικά αυτό που μας είπαν και εξακολουθούν να λένε είναι, αν δεν μας ψηφίσετε θα καταστραφούμε. Τα λένε αυτά οι ίδιοι που επί δύο χρόνια τώρα ουσιαστικά διαλύσανε όλο τον ελληνικό κοινωνικό ιστό».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο λαός έκανε ένα πρώτο βήμα στις προηγούμενες εκλογές» για να υποστηρίξει ότι «από τις 17 Ιουνίου θα πρέπει να βαθύνει το ρήγμα και από την επόμενη κιόλας μέρα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που εκφράζει αυτήν την αριστερά και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη συγκρότηση ενός μετώπου ρήξη και ανατροπής σε κοινή δράση με την υπόλοιπη αριστερά, η οποία με τον λαό μπροστά θα ακυρώσει στην πράξη τα μνημόνια».
Εξάλλου, ο υποψήφιος Μανώλης Παπουτσάκης υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να πατάμε σε δύο βάρκες και να λέμε ότι θα πάμε για αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με τους όρους του συστήματος και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ευρώ. Η πρότασή μας είναι κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο και χωρίς αποζημίωση για τους κεφαλαιοκράτες, κρατικοποίηση επίσης και των μεγάλων στρατηγικής σημασίας εταιρειών, όπως είναι η ενέργεια και το νερό που είναι αγαθά για τον λαό και όχι προς πώληση».


Kallikrates Chania:ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ:-«Ακύρωση των μνημονίων»
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου