"...ΘΑ σε δω στην Πλατεία Κοραή..."

Όπως δημοσιεύτηκε την 26-6 -2012 στο neatv.gr

Ένα φεστιβάλ ψυχαγωγίας που φιλοξενεί σημαντικά ονόματα από τον χώρο της μουσικής γίνεται πλέον θεσμός που μετρά τρία χρόνια ζωής, ενσωματώνοντας όμως και την κοινωνική προσφορά στο πνεύμα των δύσκολων καιρών που ζούμε.

Στην πλατεία Κοραή, τους τρεις μήνες του καλοκαιριού, από 27 Ιουνίου έως 12 Σεπτεμβρίου, τα πέντε καταστήματα "το Μήλον της Έριδος", "La Brasserie", "Νότος", «Stone» και «Ο Αντίποδας», υπό την αιγίδα της Πρώτης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Ηρακλείου, φιλοξενούν 10 δωρεάν για το ηρακλειώτικο κοινό συναυλίες,με στόχο να δώσουν πολιτιστική ζωή στην περιοχή.

Φιλοδοξία είναι να γίνει η πλατεία τόπος συνάντησης, ανθρωπιάς και δημιουργικού γόνιμου διαλόγου, επιφυλάσσοντας σπάνιες καλλιτεχνικές εμπειρίες και δυνατές συγκινήσεις από καλλιτέχνες που αφήνουν το δικό τους ίχνος στον πολιτισμό.

Η αμεσότητα, ο αυθορμητισμός, η μαγεία της ζωντανής εμφάνισης και βέβαια το υψηλό δεξιοτεχνικό επίπεδο όλων των μουσικών που θα συγκεντρωθούν τους τρεις μήνες στην πλατεία Κοραή αποτελούν αρετές που θα αποζημιώσουν με το παραπάνω και τον πιο απαιτητικό ακροατή, αφού η μουσική χωρίς υφολογικούς περιορισμούς, γεμάτη χρώματα, αισθήσεις, ρυθμούς και μελωδίες, δίνει τα διαπιστευτήρια της στις συναρπαστικές πολιτιστικές συναντήσεις του τριμήνου του καλοκαιριού.

Το πρόγραμμα

Η αρχή των εκδηλώσεων, που έχουν τον γενικό τίτλο «...θα σε δω στην πλατεία Κοραή», γίνεται αύριο Τετάρτη 27 Ιουνίου με τη συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου. Από τους πιο χαρακτηριστικούς τραγουδιστές της εποχής του, ξεχωρίζει για την εξαιρετική λαϊκή φωνή του όσο και για τις αυστηρές και συνεπείς καλλιτεχνικά επιλογές του και τις αναζητήσεις του.

-Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου η πλατεία Κοραή «φοράει» τα παραδοσιακά της και υποδέχεται ένα γνήσιο εκφραστή της κρητικής μουσικής. Τον Βασίλη Σταυρακάκη.

-Την Τετάρτη 11 Ιουλίου στην σκηνή της πλατείας ανεβαίνουν οι Burger Project. Με αχαλίνωτο ρυθμό, ανασύρουν συνέχεια διαμάντια - από το κλασικό rock ως το punk και από τη disco ως την country- και τα διασκευάζουν .

-Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, η πλατεία Κοραή υποδέχεται έναν μεγάλο μουσικό, που με το ταλέντο του διαφημίζει σ' ολόκληρο τον κόσμο την Κρήτη. Τον Ψαραντώνη. Σ' αυτή τη συναυλία, ο Ψαραντώνης υπόσχεται ένα γνήσιο κρητικό γλέντι. Ένα γλέντι παρμένο από τη μουσική φλέβα των Ανωγείων με ρίζες από την αυθεντικότητα της τεχνικής του στη λύρα και στο τραγούδι.

-Την Τετάρτη 25 Ιουλίου η πλατεία Κοραή παρουσιάζει τον γνωστό ερμηνευτή Χρήστο Θηβαίο ο οποίος έρχεται στο Ηράκλειο για να μας θυμίσει όλα τα υπέροχα τραγούδια του.

-Τη Δευτέρα 6 Αυγούστου στο πάλκο ανεβαίνει ο Βασίλης Σκουλάς μια από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες της κρητικής μουσικής με περισσότερα από σαράντα χρόνια αδιάκοπης και ουσιαστικής παρουσίας στη δισκογραφία και σε ζωντανές εμφανίσεις.

-Η Τετάρτη 22 Αυγούστου βρίσκει τον Ψαρογιώργη στο πάλκο της πλατείας σε μια συναυλία κρητικής μουσικής με ατμόσφαιρα, ευαισθησία, πάθος, ενέργεια και υψηλή δεξιοτεχνία.

-Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου η Γιώτα Νέγκα έρχεται να μας καθηλώσει με τη φωνή της μοναδικό δείγμα τρυφερότητας και παραπόνου .

-Στις 5 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Κοραή έρχεται ο καταξιωμένος συνθέτης και δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών της κρητικής μουσικής, Μιχάλης Φραγκιαδάκης με το συγκρότημα του "Πύλη του ήχου" σ' ένα μουσικό ταξίδι σε μονοπάτια που έχουν βαδίσει αθάνατες μορφές της κρητικής μουσικής, του χθες αλλά και του σήμερα.

-Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις στην πλατεία Κοραή κλείνουν με την «Άλλη μπάντα». Μια "Άλλη μπάντα" που αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις ερμηνεύοντας τα μέλη της δικά τους τραγούδια αλλά και από όλη την καλή ελληνική μουσική σκηνή.

Συγκέντρωση βιβλίων και τροφίμων

Φέτος και παράλληλα με τις εκδηλώσεις οι διοργανωτές μαζί με την Πρώτη Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου επέλεξαν να κάνουν τους Ηρακλειώτες συμμέτοχους στην προσπάθεια που έχουν αναλάβει για την συγκέντρωση βιβλίων τα οποία θα δωριθούν το φθινόπωρο στην υπό δημιουργία «Απολλώνια» Βαλκανική Δανειστική Βιβλιοθήκη.

Επίσης θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα δοθούν στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου