ΣΤΟ ΚΚΕ ΧΑΝΙΩΝ-Προβληματισμός για τη μείωση ποσοστών

Όπως δημοσιεύτηκε την 18-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Για εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν ευνοεί τον λαό έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ κ. Γιώργος Νταγκουνάκης, εκφράζοντας τον προβληματισμό του καθώς τα ποσοστά του ΚΚΕ στα Χανιά μειώθηκαν κατά το ήμισυ σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην έβδομη θέση και πίσω από τη Χρυσή Αυγή.
Όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Νταγκουνάκης «τα ποσοστά του ΚΚΕ στον Νομό Χανίων δεν διαφέρουν από αυτά στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ευνοϊκό για τον λαό. Ένα στοιχείο είναι οι απώλειες που είχε και το κόμμα μας. Πήγαμε κόντρα στο ρεύμα που διαμορφώθηκε σε συνθήκες έντονης -δικαιολογημένης- πολιτικής δυσαρέσκειας αλλά και αυταπατών για τον εύκολο δρόμο των αδιεξόδων που έχει να αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός. Φαίνεται ότι σε τέτοιες συνθήκες οξυμένης κρίσης, που ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού λαού έχει "τσακιστεί", η λογική των εύκολων διεξόδων και λύσεων, βρήκε περισσότερη απήχηση».
Όσον αφορά την αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, πίσω από την οποία βρέθηκε το Κ.Κ.Ε στα Χανιά, ο κ. Νταγκουνάκης τόνισε ότι: «Η Χρυσή Αυγή είναι κατασκεύασμα του συστήματος. Όταν η πολιτική που ακολουθεί η Ε.Ε. έχει αναγάγει την ανάδειξη του φασισμού σε πρώτη προτεραιότητα, όταν σε επίπεδο Ε.Ε. τρία τουλάχιστον κράτη κυβερνιούνται από την ακροδεξιά, όταν η εξομοίωση του φασισμού με τον κομμουνισμό είναι η επίσημη πολιτική πλέον της Ε.Ε., τότε τέτοια φαινόμενα, είναι επακόλουθα αυτής της πολιτικής. Η Χρυσή Αυγή αναπτύχθηκε πάνω στο έδαφος που καλλιεργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια με την εξαθλίωση του ελληνικού λαού».
«Την επόμενη μέρα ο ελληνικός λαός θα πρέπει τάχιστα να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα. Το κάλεσμα του κ. Σαμαρά για κυβέρνηση συνεργασίας, δείχνει και τον τρόμο που τους έχει καταλάβει διότι είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν μέτρα που θα "τσακίσουν" τον ελληνικό λαό, που με το βάθεμα της κρίσης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις εξής δύο επιλογές: είτε νέο "κούρεμα", δηλαδή νέα δεινά είτε διώξιμο από το ευρώ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτή η κατάσταση θα έχει ως αποτέλεσμα μια ανεξέλεγκτη κρίση για τον λαό, που πρέπει να αναπτύξει τις δυνάμεις του, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να οργανώσει την πάλη του, δίπλα στην οποία θα βρίσκεται το Κ.Κ.Ε».
Ελένη Φουντουλάκη


Kallikrates Chania:ΣΤΟ ΚΚΕ ΧΑΝΙΩΝ-Προβληματισμός για τη μείωση ποσοστών
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου