ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΑΔΑΚΗΣ:-«Ετοιμο το ΠΑΣΟΚ να δώσει προοπτική στη χώρα»

Όπως δημοσιεύτηκε την 12-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

«Οι Ελληνες πολίτες πηγαίνοντας στην κάπλη δεν μπορούν να ισχυριστούν άγνοια. Σε αυτές τις εκλογές οι πάντες οφείλουν να γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν και πρέπει να γνωρίζουν ότι η ψήφος τους -που για ορισμένους έχει τη λογική ή όλα ή τίποτα- είναι ψήφος ευθύνης».
Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας και επικεφαλής του εκλογικού αγώνα Χανίων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σουλαδάκης υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «πληρώσει τον λογαρισμό» για τα λάθη του παρελθόντος και «είναι πλέον ώριμο να παραλάβει το φορτίο της δύναμης που μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις αντιθέσεις και να δώσει προοπτική στη χώρα».
Ο κ. Σουλαδάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους,  στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς των Χανίων στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, αναφέρθηκε αρχικά στην επιστολή Βενιζέλου προς τα άλλα κόμματα.
«Στις 18 Ιουνίου η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποστείλει επιστολή στα 4 κόμματα που λένε ότι είναι φιλοευρωπαϊκά με 8 σημεία προκειμένου να υπάρξει από τώρα μια συμφωνία για τη διακυβέρνηση της χώρας. Αναμένουμε απάντηση. Εύχομαι και ελπίζω τα 3 άλλα κόμματα που είναι δέκτες της επιστολής του Βαγγέλη Βενιζέλου να ανταποκριθούν θετικά βάζοντας και τις δικές τους θέσεις», σημείωσε, ενώ συνεχίζοντας έκανε λόγο για «ψευτοδιλήμματα» που τίθονται από κάποιους.
«Παρακολουθώ πολλούς που βάζουν διάφορα ψευτοδιλήμματα. Ορισμένοι βάζουν τον εαυτό τους στη μία πλευρά θεωρώντας ότι είναι οι φορείς σωτηρίας της χώρας και απέναντί τους βάζουν όλους τους άλλους, σαν εχθρούς. Αυτό είναι τραγικό φαινόμενο», τόνισε ο κ. Σουλαδάκης και πρόσθεσε: «Αυτό αποδεικνύει το πόσο ώριμος είναι ο ρόλος που επιφυλάσσει το ΠΑΣΟΚ για τον εαυτό του, ως ένας χώρος νηφαλιότητας, προοδευτικότητας, κεντροαριστεράς, σοσιαλιστικής, σοσιαλδημοκρατικής προοπτικής. Για άλλη μια φορά προκύπτει ότι ο χώρος που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ακραίες εκφράσεις είναι εκείνος που ιστορικά αποτέλεσε και αποτελεί την ουσιαστική πολιτική οντότητα που διαμορφώνει το μέλλον της χώρας».
Ο κ. Σουλαδάκης υπογράμμισε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ «πλήρωσε όλο τον λογαριασμό των τελευταίων 35 χρόνων, χωρίς να ευθύνεται για όλα» και συνέχισε λέγοντας ότι εκείνοι που τώρα «κραυγάζουν για την άμεση καταγγελία του μνημονίου θα πρέπει να πουν στον ελληνικό λαό αν αυτές οι τυχοδιωκτικές κινήσεις, οι κινήσεις τύπου Ταλιμπάν, με τους ζωσμένους πυροκροτητές και τα πυρηνικά, αν σκάσουν στα πόδια της χώρας τι ευθύνες αναλαμβάνουν. Είναι ωραία και καλά να τα λες τώρα αλλά καλό είναι, όπως εμείς πληρώσαμε τους λογαρισμούς, οι ίδιοι να δεσμευτούν απέναντι στους πολίτες ότι αν τελικά η δική τους τυχοδιωκτική αντίληψη και ταλιμπανισμός, η δική τους αβελτηρία, με λόγια μεγάλα, χωρίς να εκτιμούν τους πραγματικούς συσχετισμούς αποτύχει, ποιος θα πληρώσει τον λογαρισμό».
Ο κ. Σουλαδάκης ανέφερε επίσης ότι «οι Έλληνες πολίτες πηγαίνοντας μεθαύριο στην κάπλη δεν μπορούν να ισχυριστούν άγνοια» και συμπλήρωσε: «Είναι οι κατ’ εξοχήν εκλογές που οι πάντες οφείλουν να γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν. Δεν μπορούν να ισχυριστούν πάλι ότι "ξέρετε στις 6 Μαΐου εκδικήθηκα γιατί πικράθηκα από κάτι που έχασα». Πρέπει να γνωρίζουν ότι η ψήφος τους -που από ορισμένους έχει τη λογική ή όλα ή τίποτα- είναι ψήφος ευθύνης. Ο κάθε πολίτης έχει την ευθύνη πια. Ουδείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι ενημερωμένος. Κι αυτό να το ξέρουμε όλοι μας. Δικαιολογίες δεν αρκούν. Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε τη θέση του. Εκανε την αυτοκριτική του, παρότι παρέλαβε φορτία που δεν του ανήκαν και κάνει πάλι τις προτάσεις του ζητώντας εκλογική στήριξη από όσους νομίζουν ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να προσφέρει στον τόπο χρήσιμο έργο σε αυτή την περίοδιο. Και νομίζω ότι μπορεί και είναι σε θέση.
Ωριμο, δοκιμασμένο από τις ταλαιπωρίες και τις ποινές που του έχει επιβάλει ο ελληνικός λαός».  

ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ Ο Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
Σήμερα Τρίτη στις 6μ.μ. κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον υπεύθυνο Κρήτης ΠΑΣΟΚ και υποψήφιο Βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη θα επισκεφθεί τον Δήμο Αποκορώνου στο Δημαρχείο στις Βρύσες.
Θα συμμετέχουν υποψήφιοι βουλευτές και μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα ΠΑΣΟΚ Χανίων.
Θα παρουσιαστούν τα βασικά σημεία των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές και θα γίνει συζήτηση με όσους παραβρεθούν, πάνω σε θέματα, τόσο σε πολιτικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.


Kallikrates Chania:ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΑΔΑΚΗΣ:-«Ετοιμο το ΠΑΣΟΚ να δώσει προοπτική στη χώρα»
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου