ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-Διεθνής Εκθεση για την κλιματική αλλαγή

Όπως δημοσιεύτηκε την 07-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Ανοιξε τις πύλες της χθες το απόγευμα η διεθνής Εκθεση 'Ο πλανήτης αλλάζει - Κλιματική Αλλαγή: Η απειλή για την Ζωή και ένα Νέο Ενεργειακό Μέλλον' που πραγματοποιείται στον χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ.) και το Ενυδρείο Κρήτης με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε ο ακαδημαϊκός καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθηγητή Γρηγόρη Τσάλτα, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, φορέων και επιστημόνων.
Η Εκθεση αποτελεί επιστημονικό δημιούργημα του παγκόσμιου φήμης Αμερικανικού Μουσείου |Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με πανεπιστήμια, μουσεία και ιδρύματα από όλο τον κόσμο.
Αφορά ένα πανόραμα σύγχρονης μουσειολογικής παρουσίασης ενός πολύπλοκου επιστημονικά θέματος, της 'κλιματικής αλλαγής' που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα σήμερα.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε την επιστημονική κοινότητα του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ. και του 'Θαλασσόκοσμου' για την πρωτοβουλία τους να οργανώσουν τη  διεθνή Εκθεση, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Εκθεση αυτή είναι πολύ σημαντική λόγω του περιεχομένου αλλά και της φήμης που έχει αποκτήσει, αφού αποτελεί επιστημονικό δημιούργημα του Παγκοσμίου φήμης Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με πανεπιστήμια, μουσεία και ιδρύματα παγκοσμίως, στοιχεία ικανά να προσελκύσουν και να συναρπάσουν τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού».
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε επίσης ότι η Εκθεση θα ενισχύσει μεταξύ άλλων και το τουριστικό προϊόν του νησιού ενώ έχει παιδαγωγική αλλά και μορφωτική διάσταση.
Η Εκθεση θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-Διεθνής Εκθεση για την κλιματική αλλαγή
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου