ΣΕ ΠΙΣΙΝΑ ΞΕΝΟΧΟΔΕΙΟΥ ΣΤΟN ΣΤΑΛΟ-Κινδύνευσε να πνιγεί 7χρονο αγοράκι

Όπως δημοσιεύτηκε την 30-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Στη Μονάδα Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα σε κρίσιμη κατάσταση ένα 7χρονο αγόρι από τη Σουηδία, που κινδύνευσε να πνιγεί σε πισίνα ξενοδοχείου στον Σταλό Χανίων.
Το παιδί, του οποίου είχαν σταματήσει οι καρδιακοί παλμοί,  κατάφεραν να επαναφέρουν οι ναυαγοσώστες του Δήμου Χανίων, ωστόσο λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 7χρονος, που βρίσκεται με την οικογένειά του για διακοπές στην Κρήτη, ξαφνικά -ενώ κολυμπούσε στην πισίνα- κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, άρχισε να καταπίνει νερό. Κλήθηκε ναυαγοσώστης με τη βοήθεια του οποίου το παιδί βγήκε από την πισίνα, ενώ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων. Ομως, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε το απόγευμα στο ΠΑΓΝΗ.
Όπως ανέφερε ο ναυαγοσώστης και υπεύθυνος για τις παραλίες του Βόρειου Αξονα κ. Παύλος Λυτινάκης, ο οποίος μαζί με έναν ακόμη ναυαγοσώστη παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο 7χρονο αγόρι, «είδαμε έναν τουρίστα να τρέχει πανικόβλητος μέχρι τον ναυαγοσωστικό πύργο και μας είπε πως σε πισίνα ξενοδοχείου στον Σταλό, πνίγηκε ένα μικρό παιδί.  
Οταν πήγαμε οι καρδιακοί παλμοί του παιδιού είχαν σταματήσει αλλά με συμπιέσεις και μαλάξεις καταφέραμε και το επαναφέραμε, κάτι που ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Επανήλθαν οι χτύποι της καρδιάς του παιδιού, ρυθμίσαμε και την αναπνοή του. Σημαντική ήταν η βοήθεια κι ενός γιατρού ξένου τουρίστα στην περιοχή. Στη συνέχεια ήρθε το ΕΚΑΒ και πήρε το παιδί αλλά επειδή εξακολουθούσε να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ».



Kallikrates Chania:ΣΕ ΠΙΣΙΝΑ ΞΕΝΟΧΟΔΕΙΟΥ ΣΤΟN ΣΤΑΛΟ-Κινδύνευσε να πνιγεί 7χρονο αγοράκι
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου