ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-Χαμηλή προσέλευση ανέργων

Όπως δημοσιεύτηκε την 03-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Την Παρασκευή 6 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 755 θέσεων για τον Νομό Χανίων, το οποίο απευθύνεται σε ανέργους ή αγρότες. Μέχρι χθες, στα γραφεία της Σύμπραξης Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, είχαν υποβληθεί περίπου 350 αιτήσεις.  
Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα αφορά σε 5μηνη απασχόληση και οι ωφελούμενοι του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, όλοι οι Δήμοι του Νομού καθώς και τοπικοί φορείς, πρέπει να είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους - μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς ή μετανάστες με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α. που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως και 10.500 ευρώ το οικονομικό έτος 2010.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται μόνο ταχυδρομικά, ενώ το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου.   
Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΚΟΧ.1 και να την υποβάλουν, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του Δικαιούχου στην ακόλουθη διεύθυνση: 'Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση', Ελ. Βενιζέλου 4, Τ.Κ. 73100, Χανιά. Υπ? όψιν κ. Περιβολάκη Αλέξανδρου (τηλ. επικοινωνίας: 2821056899).
Σε ό,τι αφορά τα έντυπα των αιτήσεων καθώς και τις «Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν: α) στα γραφεία του Δικαιούχου στην ανωτέρω διεύθυνση, β) στην ιστοσελίδα του Δικαιούχου (www.sfchania.gr), γ) στην ιστοσελίδα του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (www.epanad.gov.gr) ή δ) στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Εντυπα αιτήσεων - Διαγωνισμών Φορέων - Κοινωφελής Εργασία (ΚΟΧ).

Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΦΟΡΕΩΝ
Μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Σύμπραξης Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και Απασχόληση, Αντώνης Παπαδεράκης, τόνισε ότι η διαδικασία της ενημέρωσης και των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εξελίσσεται χωρίς προβλήματα.  «Εχει οργανωθεί το σύστημα πληροφόρησης των ενδιαφερομένων και από την ίδια τη Σύμπραξη, αλλά και από τους κατά τόπους Δήμους με τους οποίους υπάρχει καλή συνεργασία και από τους οποίους ενημερώνονται οι πολίτες που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αιτήσεις», επεσήμανε ο κ. Παπαδεράκης και κάλεσε όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.   
«Από τη μέχρι τώρα πορεία των αιτήσεων κρίνουμε σκόπιμο να καλέσουμε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις και να μην διστάσουν εφόσον πληρούν τα τυπικά προσόντα με την έννοια ότι μέχρι στιγμής ο αριθμός των υποβληθέντων αιτήσεων δεν είναι πολύ μεγάλος και έτσι πιστεύουμε ότι υπάρχουν περιθώρια να καλυφθούν κάποιες θέσεις», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαδεράκης, ενώ υπογράμμισε για μια ακόμα φορά την αξιοπιστία του συστήματος: «Η διαδικασία έχει διασφαλιστεί απόλυτα να είναι αδιάβλητη, αντικειμενική και με βάση τους κανόνες της προκήρυξης. Κατά συνέπεια αυτοί που έχουν τα τυπικά προσόντα και θα συμπληρώσουν την απαιτούμενη βαθμολογία, κατά σειρά προτεραιότητας, θα προσληφθούν και θα καταλάβουν τις θέσεις απασχόλησης που έχουν προκηρυχθεί. Δεν θα πρέπει κανείς συμπολίτης μας που έχει τα προσόντα να μην υποβάλλει αίτηση», σημείωσε ο κ. Παπαδεράκης.
Ο αντιπρόεδρος της Σύμπραξης Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και Απασχόληση Γιάννης Μαργαρώνης, μιλώντας για το ίδιο θέμα επεσήμανε: «Καλούμε τον κόσμο να έρθει και να υποβάλει βιογραφικά και αιτήσεις. Εχουμε εξασφαλίσει το αδιάβλητο της διαδικασίας και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί κάτι, ενώ θα γίνει και διασταύρωση των στοιχείων και των δικαιολογητικών που έρχονται. Αυτό για να γνωρίζει ο κόσμος ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο ενδιάμεσα κ.λπ. Να έρθει όποιος θέλει και εφόσον έχει τα προσόντα, βάσει του κανονισμού του Α.Σ.Ε.Π. που έχουμε, θα προσληφθεί», τόνισε ο κ. Μαργαρώνης και διευκρίνισε ότι μέχρι τέλος του Ιουλίου πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες (διασταύρωση στοιχείων, εξέταση ενστάσεων κ.λπ.) και να βγουν τα τελικά αποτελέσματα της προκήρυξης.  
Πρόβλημα για τους μηχανικούς
Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των 755 θέσεων που έχουν προκηρυχθεί για τον Νομό Χανίων υπάρχουν αρκετές θέσεις που αφορούν απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών. Ωστόσο, όπως ανέφεραν και οι άνθρωποι της Σύμπραξης, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, φαίνεται ότι από την προκήρυξη αποκλείονται οι απόφοιτοι των Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας καθώς δεν μπορούν να έχουν κάρτα ανεργίας.  
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Σύμπραξης, Αντώνης Παπαδεράκης, το πρόβλημα αφορά τους μηχανικούς και ειδικότερα τα τεχνικά επαγγέλματα: «Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει η πολιτεία και το Τ.Ε.Ε. να το αντιμετωπίσουν μια και σε ειδικότητες τεχνικών επαγγελμάτων προαπαιτούμενο είναι η κάρτα ανεργίας κάτι το οποίο όμως οι μηχανικοί ή οι πτυχιούχοι ελληνικών Πανεπιστημίων δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν γιατί για να βγάλουν άδεια άσκησης επαγγέλματος πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ». Αντίθετα όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαδεράκης οι μηχανικοί οι οποίοι έχουν τελειώσει Πανεπιστήμιο του εξωτερικού και έχουν πάρει άδεια άσκησης επαγγέλματος στο εξωτερικό, μπορούν να έχουν στην Ελλάδα κάρτα ανεργίας και συνεπώς περιλαμβάνονται στους δικαιούχους του προγράμματος. Επίσης, όπως σημείωσε ο κ. Παπαδεράκης, δεν τίθεται θέμα για τους πτυχιούχους τεχνικών επαγγελμάτων των Τ.Ε.Ι.


Kallikrates Chania:ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-Χαμηλή προσέλευση ανέργων
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου