ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-Ειδική συνεδρίαση για την παλιά πόλη

Όπως δημοσιεύτηκε την 14-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Τα προβλήματα της παλιάς πόλης θα απασχολήσουν ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, ανέφερε χθες ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξυνίδης σε συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα, έδωσε νέα απάντηση στις καταγγελίες του 'Δήμου Ενεργών Πολιτών', αλλά και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, για το θέμα του θεάτρου στην Ανατολική Τάφρο.
«Η  Δημοτική Αρχή των Χανίων από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της έθεσε ως βασικό της στόχο την επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων του τόπου μας, όπως η κατεδάφιση του Λιμενικού Περιπτέρου, το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, η παραχώρηση της έκτασης των Αγίων Αποστόλων κ.ά. και προς αυτήν την κατεύθυνση αγωνίζεται και προσπαθεί καθημερινά».
Αυτό τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, χθες, ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξυνίδης, με αφορμή καταγγελίες (από τον επικεφαλής της παράταξης 'Χανιά, Δήμος Ενεργών Πολιτών' κ. Βάμβουκα, αλλά και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν. Χανίων), οι οποίες τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την κατασκευή του θεάτρου στην Ανατολική Τάφρο.
«Διαπιστώσαμε ότι αυτές τις ημέρες επιχειρείται μία δυσφήμηση, ασκείται μία μικροπολιτική, από συγκεκριμένη παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία, ενώ στην πλειοψηφία των αποφάσεων του Δ.Σ. συμφωνεί, εν συνεχεία με συνεντεύξεις Τύπου, εκφράζει διαφωνίες», είπε ο κ. Ξυνίδης, ο οποίος, εν συνεχεία, επεσήμανε ότι «η δημιουργία νέου θεάτρου στον χώρο της Ανατολικής Τάφρου, φιλικού προς το περιβάλλον και στο μνημείο της παλιάς πόλης και η απομάκρυνση της μεταλλικής κατασκευής που υπήρχε από το 1992, ήταν απαίτηση της κοινωνίας μας».
Ηταν επιθυμία και απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού η δημιουργία νέου θεάτρου. Επρεπε να βρούμε εναλλακτική λύση. Το ΥΠ.ΠΟ. πρότεινε μέσω του Γραφείου Οχυρώσεων Δυτικής Κρήτης να εκπονήσει τη σχετική μελέτη. Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση. Η εν λόγω μελέτη, που προέβλεπε ένα θέατρο πιο χαμηλό με μία εξέδρα, ελέγχθηκε από επιστημονική επιτροπή του ΥΠ.ΠΟ., εγκρίθηκε από την 28η Ε.Β.Α., το Κ.Α., το ΥΠ.ΠΟ. Τι άλλες εγκρίσεις έπρεπε να πάρουμε; Το Γραφείο Οχυρώσεων είναι φορέας του ΥΠ.ΠΟ.  και όχι ιδιώτης εργολάβος», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυνίδης.
Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι η μελέτη προέβλεπε εξ αρχής την τοποθέτηση εξέδρας, η οποία, ωστόσο, δεν τοποθετήθηκε για τις παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. 'Ορνιθες' μετά από αίτημα του καλλιτεχνικού δ/ντή κ. Μ. Αεράκη ούτως ώστε οι παραστάσεις να δοθούν σε αντίστοιχες συνθήκες με αυτές της Επιδαύρου.
Οσον αφορά για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, ο κ. Ξυνίδης, σημείωσε ότι «από την Περιφέρεια πήραμε την απάντηση ότι δεν χρειάζεται αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Να μην σεβαστούμε τις αποφάσεις του κράτους;», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος τέλος σε θέματα που αφορούν την παλιά πόλη, με αφορμή ανακοινώσεις του Συλλόγου Κατοίκων, γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, για συζήτηση των θεμάτων αυτών.
«Η Δημοτική Αρχή λέει 'όχι' στη μικροπολιτική, 'ναι' στην καλόπιστη κριτική και στον διάλογο. Ας είμαστε προσεκτικοί σε όσα καταγγέλλουμε. Οι δημοτικές εκλογές είναι σε δύο χρόνια και την απάντηση θα τη δώσει ο χανιώτικος λαός», κατέληξε ο κ. Ξυνίδης.


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-Ειδική συνεδρίαση για την παλιά πόλη
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου