ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-Αντιπαράθεσης συνέχεια...

Όπως δημοσιεύτηκε την 14-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Απάντηση στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων για το θέμα της μεταφοράς της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής σε ιδιόκτητο κτήριο της Περιφέρειας έστειλε χθες στα Μ.Μ.Ε. το Περιφερειακό Συμβιούλιο Χανίων της Πανελλήνιας Ενωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Γ.Δ.Υ.).
Μεταξύ άλλων επισημαίνει:
«1. Οσον αφορά στο διοικητήριο πρωτογενούς τομέα που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί μπορεί καθένας να δει ότι διοικητήριο πρωτογενούς τομέα δεν υπάρχει. Η μόνη υπηρεσία στην Αγιά ήταν ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία για λόγους μείωσης κόστους μετακόμισε πριν από 1 μήνα. Οι γεωτεχνικές υπηρεσίες που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα (ΚΕΠΠΥΕΛ, ΕΘΙΑΓΕ, ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ενοποιημένα τώρα, ΜΑΙΧ, Δασαρχείο, πρώην ΥΕΒ) έχουν όλες έδρα στην περιοχή του Αγροκηπίου -Νεροκούρου-Χρυσοπηγής.
2. Το μηνιαίο μίσθωμα -σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα στον Τύπο- ξεκίνησε να είναι 2.500 ευρώ/μήνα για τα γραφεία και 800 για την αποθήκη του αρχείου. Σχετικά με το γεγονός ότι -κατά τον κ. Βουλγαράκη- το μίσθωμα επιστρέφει στον φορολογούμενο μέσω της Αναπτυξιακής Χανίων Α.Ε. να αναφέρουμε ότι ως λογιστική δεν μας είναι επαρκώς κατανοητή. Αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε ότι όντως επιστρέφει στον φορολογούμενο, τότε γιατί έγινε μείωση ενοικίου από την αρχική τιμή των 2.500 ευρώ/μήνα στις 2.000 ευρώ;
3. Οι υπάλληλοι της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής είναι 46, αλλά κάποιοι από αυτούς δε στεγάζονται στο κτήριο της Αγιάς, αλλά στις περιφερειακές υπηρεσίες (Γραφεία Γεωργικής Ανάπτυξης και Αγροτικά Κτηνιατρεία) και για τον λόγο αναφέρθηκε ο αριθμός των 40 υπαλλήλων. Οι υπάλληλοι αυτοί είναι 3 κτηνίατροι και 2 γεωπόνοι.
4. Το ζήτημα του κτηρίου υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των υπαλλήλων και όχι από συγκεκριμένους και μεμονωμένους όπως αναφέρει ο κ. αντιπεριφερειάρχης. Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης επανειλημμένα του έχουν στείλει ενυπόγραφα αιτήματα για μεταφορά σε άλλο κτήριο, έχουν κάνει παραστάσεις διαμαρτυρίας σχετικά με αυτό το θέμα, εκτός των συναντήσεων που είχε ο κ. Βουλγαράκης με μέλη του Π.Σ. Χανίων της ΠΕΓΔΥ. Οι 19 γεωπόνοι που στεγάζονται σήμερα στο κτήριο της Αγιάς είναι όλοι περήφανοι γιατί εργάζονται σε μια υπηρεσία που έχει ισχυρό αναπτυξιακό χαρακτήρα και κάθε χρόνο τα κονδύλια που δίνονται στους αγρότες του Ν. Χανίων είναι σημαντικά. Να αναφέρουμε ότι η παρακολούθηση των προγραμμάτων της Βιολογικής Κτηνοτροφίας, Σχεδίων Βελτίωσης, Ομάδων Παραγωγών, Νέων Γεωργών, Μεταποίησης (123Α), η χορήγηση τροφίμων σε άπορους, τα αμπελουργικά μητρώα, οι έλεγχοι καταστημάτων, οι αδειοδοτήσεις γεωργικών εγκαταστάσεων, η τήρηση μητρώων παραγωγών η δακοκτονία που φέτος γίνεται με το 1/5 του επιστημονικού προσωπικού και πολλά ακόμη διεκπεραιώνονται από το μειωμένο προσωπικό της Διεύθυνσης.
Οι υπάλληλοι, που το εισόδημα τους έχει υποστεί σημαντική μείωση και επιπλέον επιβαρύνονται με 120 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο σε βενζίνη για τη μεταφορά τους, θέλουν και αυτοί, όπως κάθε φορολογούμενος τα χρήματα που εξοικονομούνται από τους μισθούς τους και την αυξημένη φορολόγησή τους να δαπανώνται ορθολογικά και αποτελεσματικά.
5. Οσον αφορά την αντίληψη του κ. αντιπεριφερειάρχη ότι για τους υπαλλήλους που ανακινούν το θέμα προέχουν οι βόλτες στη Δημοτική Αγορά του απαντάμε ότι επανέρχεται στο επιχείρημα που κυκλοφορούσε σχετικά με τη μετακίνηση της Διεύθυνσης 'τους πήγανε στην Αγιά για να μην κάνουνε βόλτα στην αγορά' και είχε μόνο σκοπό την απαξίωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης. Αντί για το αναμάσημα τέτοιων 'επιχειρημάτων' καλύτερα να κοιτάξει προσεκτικότερα τους υπαλλήλους του και θα δει ότι έχουν υψηλή κατάρτιση, είναι συνήθως οι πρώτοι στη διαπεραίωση προγραμμάτων (τελευταίο παράδειγμα η δακοκτονία φέτος όπου η Π.Ε. Χανίων ήταν η πρώτη πανελληνίως που υπόγραψε συμβάσεις με τους εργολάβους), περνούν χωρίς πρόβλημα τους ελέγχους που γίνονται από Υπουργείο, Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλους ελεγκτικούς φορείς, δεν έχουν καταγγελίες για φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης (στοιχεία επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης). Αυτούς τους υπαλλήλους θα έπρεπε εκείνος πρώτος να προσπαθήσει να τους φέρει κοντά του και να τους αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα αφού είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο απαιτείται διεπιστημονική συνεργασία (κυρίως με μηχανικούς και οικονομολόγους της Π.Ε.) σε πολλά προγράμματα και επιτροπές αντί να τους απειλεί, να τους διαβάλλει και να τους απαξιώνει.
Ο κ. αντιπεριφερειάρχης αντιπαρήλθε στην απάντησή του το κυριότερο επιχείρημα μας για τη μεταφορά μας σε ιδιόκτητα κτήρια της Περιφέρειας τη μείωση στο ελάχιστο των λειτουργικών εξόδων. Ενώ δίνει στοιχεία για το μίσθωμα ξεχνάει τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας. Τον καλούμε να ανακαλέσει τη στάση του και να σκεφτεί ότι αντί να στέκεται απέναντι μας θα ?πρεπε να βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά, στο πλευρό του αγρότη και του πολίτη με στόχο την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα».
Την ανακοίνωση υπογράφουν για το Π.Σ. Χανίων της  ΠΕΓΔΥ, οι: Αννα Δασκαλάκη, Παντελής Βογιατζάκης, Ιωάννα Ροσμαράκη.


Kallikrates Chania:ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-Αντιπαράθεσης συνέχεια...
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου