ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ-Ακατάλληλο... ιατρείο

Όπως δημοσιεύτηκε την 03-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Οταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει -λένε- μια φυλακή. Οταν κλείνει ένας Αστυνομικός Σταθμός, τι μπορεί να ανοίξει; Ιατρείο, απαντούν και προτείνουν κάτοικοι του Κολυμπαρίου. Και εννοούν το κτήριο, το οποίο μέχρι πριν έξι χρόνια στέγαζε τον Αστυνομικό Σταθμό Κολυμπαρίου, ο οποίος έχει καταργηθεί.  
Μαζί τους συντάσσεται ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Αρχοντάκης, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια, έκανε αυτοψία στον χώρο στον οποίο λειτουργεί σήμερα το ιατρείο και τον έκρινε ακατάλληλο καθώς δεν διαθέτει ούτε καν αίθουσα αναμονής. Από τότε ο κ. Αρχοντάκης ξεκίνησε τη διαδικασία μεταστέγασης του ιατρείου στο κτήριο του Αστυνομικού Σταθμού, αλλά το θέμα, όπως μας λέει, έχει 'κολλήσει' στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.).
Ετσι, το δημόσιο συνεχίζει να πληρώνει ενοίκιο για τον χώρο που σήμερα στεγάζεται το ιατρείο, ενώ το κτήριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού παραμένει αναξιοποίητο. Απ? έξω μοιάζει παραμελημένο, ενώ στους τοίχους του έχουν ζωγραφιστεί άσεμνες χειρονομίες. Στο εσωτερικό του, όμως, είναι άνετο και συντηρημένο.
Ετσι, κάτοικοι, όπως και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας,  ανέλαβαν πρωτοβουλία και ζητούν  το αγροτικό ιατρείο να μεταφερθεί στο δημόσιο κτήριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων, Κατερίνα Χριστοδουλάκη, λέει χαρακτηριστικά στα 'Χανιώτικα νέα':
«Το αγροτικό ιατρείο διαθέτει δύο γιατρούς και στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτήριο μέσα στο οποίο υπάρχουν τέσσερα φρεάτια και, μάλιστα, μέσα στο εξεταστήριο. Αυτό είναι τελείως ανθυγιεινό και ανεπίτρεπτο για ένα ιατρείο. Πάει κανείς να θεραπευτεί και δυσκολεύει περισσότερο την υγεία του. Κάναμε κρούση επανειλημμένως στον Δήμο, να βρούμε έναν καλύτερο χώρο για να εγκατασταθεί το ιατρείο. Εγιναν διάφορες προτάσεις. Η τελευταία πρόταση ήταν να εγκατασταθεί στον πρώην Αστυνομικό Σταθμό. Είναι ένας χώρος, ο οποίος έχει και κλιματιστικό για το καλοκαίρι και καλοριφέρ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μια μικρή συντήρηση. Εμείς, είπαμε ως γυναίκες ότι θα πάμε να τον καθαρίσουμε».
Η ίδια προσθέτει ότι «ο χώρος αυτός είναι κλειστός περισσότερο από έξι χρόνια. Είναι πολύ καλά συντηρημένος εσωτερικά. Δηλαδή, μπορεί να γίνει η μεταστέγαση και να στεγαστεί ένα σύγχρονο αγροτικό ιατρείο».
Στο ερώτημα αν η Αστυνομία έχει δικαίωμα στον συγκεκριμένο χώρο, η ίδια απαντά:
«Η Αστυνομία μας απάντησε ότι καταργήθηκε ο Αστυνομικός Σταθμός Κολυμπαρίου και ότι έστειλαν έγγραφο τότε στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου να παραλάβει το κτήριο. Αυτό, όμως, δεν έγινε γιατί επί πολλά χρόνια υπήρχε μια δυσκολία στο θέμα σε ποιον ανήκει το κτήριο αυτό. Επικοινωνήσαμε με τον Δήμο, ο οποίος έκανε σχετικό έγγραφο στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Από επικοινωνία που έχουμε με την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία στα Χανιά, μας είπαν ότι ενδιαφέρονται ιδιώτες να αγοράσουν το κτήριο το οποίο ανήκει στο Δημόσιο και μπορεί με λίγα έξοδα να αποκατασταθεί. Εμείς ως Σύλλογος γυναικών και κάτοικοι προτιθέμεθα να βοηθήσουμε στην όλη ανακαίνισή του για να μεταφερθεί το ιατρείο».

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Μιλώντας στα 'Χ.Ν.' ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Αρχοντάκης, επισημαίνει ότι «ο χώρος που στεγάζεται σήμερα το ιατρείο είναι επιεικώς απαράδεκτος» και ότι «βρέθηκε λύση, να μεταφερθεί στο κτήριο του πρώην Αστυνομικού Τμήματος, που με ελάχιστο κόστος μπορεί άμεσα να λειτουργήσει. Για άγνωστους λόγους, με ευθύνη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου καθυστερεί η μεταστέγαση».


Kallikrates Chania:ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ-Ακατάλληλο... ιατρείο
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου