ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ-Συνεργασία για τον τουρισμό

Όπως δημοσιεύτηκε την 12-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Με τη δημοφιλή ταξιδιωτική ιστοσελίδα 'TripAdvisor' ξεκίνησε συνεργασία ο Δήμος Χανίων.
Οπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του, «στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει για την ενίσχυση του τομέα της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου μας καθώς και την ανάδειξη των υψηλών τουριστικών πόρων, των ποιοτικών υποδομών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, προχώρησε στη συνεργασία με τη μεγαλύτερη και πιο δημοφιλή ταξιδιωτική ιστοσελίδα, 'TripAdvisor' (www.tripadvisor.com).
Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων, ειδικό banner όπου ο κάθε επισκέπτης - χρήστης της ιστοσελίδας, μπορεί να λάβει χρήσιμες πληροφορίες και αξιολογήσεις (reviews) για ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, αξιοθέατα, μνημεία, λοιπά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος κ.ά. -μέσω του 'TripAdvisor'- στα Χανιά».
Παράλληλα, το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται, μεταξύ άλλων:
• η συμμετοχή του Δήμου Χανίων στα trip advisor forums με σκοπό την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση των επισκεπτών σχετικά με το τουριστικό προϊόν των Χανίων,
• η ανάρτηση μεγάλου όγκου οπτικοακουστικού υλικού (videos & photos) με σκοπό την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής του Δήμου Χανίων, με κύρια εστίαση στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, προβάλλοντας ταυτόχρονα τον Δήμο Χανίων, ως ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου,
• η δημιουργία ειδικού ηλεκτρονικού συνδέσμου (link) στην ιστοσελίδα του 'Tripadvisor', που θα παραπέμπει στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων (www.chania.gr) και στο τουριστικό portal του Δήμου».
Οπως τονίζει μάλιστα η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, αρμόδια για θέματα Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη, «ενέργειες όπως αυτή, προβάλλουν αποτελεσματικά τα Χανιά σε διαδικτυακό επίπεδο», ενώ προσθέτει ότι «ο Δήμος Χανίων στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) για την προσέλκυση νέων επισκεπτών».
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τα Χανιά, το 2012, αναδείχθηκαν -σύμφωνα με το 'TripAdvisor'- ως «κορυφαίος αναδυόμενος τουριστικός προορισμός» σε παγκόσμιο επίπεδο, καταλαμβάνοντας την 9η  θέση, όντας ο  μοναδικός προορισμός από όλη την Ελλάδα.
Το 'TripAdvisor' (μέλος του ομίλου Expedia) αποτελεί τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική κοινότητα στον κόσμο, με περισσότερους από 50 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως και περισσότερες από 60 εκατομμύρια κριτικές και απόψεις. Το 'TripAdvisor' παρέχει προτάσεις για ξενοδοχεία, θέρετρα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διακοπές, ταξιδιωτικά πακέτα, πακέτα διακοπών, ταξιδιωτικούς οδηγούς και πολλά άλλα. Σε πρόσφατη διαδικτυακή έρευνα της 'TripAdvisor' για τη σημασία και τη χρήση των social media από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (Η.Π.Α.) προκύπτει ότι το 60% των ερωτηθέντων θεωρούν το 'TripAdvisor' ως το πιο αποτελεσματικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την προβολή τους ακολουθούμενο από το Facebook & το Twitter με ποσοστά της τάξης του 22% και 16% αντιστοίχως.                                                                         


Kallikrates Chania:ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ-Συνεργασία για τον τουρισμό
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου