ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-Ρώσοι επιχειρηματίες στην Κρήτη

Όπως δημοσιεύτηκε την 14-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Με στόχο την εξωστρέφεια της κρητικής οικονομίας και την αύξηση των εξαγωγών των προϊόντων του νησιού στις διεθνείς αγορές, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, τη Δευτέρα 16 Ιουλίου θα βρίσκεται στο Ηράκλειο ρωσική επιχειρηματική αποστολή, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών.
Σε συνεργασία με την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη» η εννιαμελής ρώσικη αποστολή επιχειρηματιών πρόκειται να πραγματοποιήσει προσωπικές επαφές - συναντήσεις με εκπροσώπους κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων. Τα μέλη της αποστολής εκπροσωπούν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου της Ρωσίας.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «brilliant» του ξενοδοχείου 'Lato Boutique Hotel', τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι. Νωρίτερα -στις 9 το πρωί- ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου - Σκορδαλάκη, θα υποδεχθούν τα μέλη της αποστολής στην Περιφέρεια Κρήτης.
Στις συναντήσεις στο ξενοδοχείο θα συμμετάσχουν περισσότερες από 60 κρητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων και πιο συγκεκριμένα στο λάδι, στο κρασί, στην τσικουδιά, στα αρτοσκευάσματα – παξιμάδια, στο μέλι, στα βότανα – καλλυντικά και στα τυροκομικά. Οι επιχειρήσεις που κλήθηκαν να συμμετάσχουν έλαβαν πρόσκληση, μετά από συνεργασία που υπήρξε με τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης.
Την Τρίτη 17 Ιουλίου, η ρώσικη αποστολή και στελέχη της Περιφέρειας μαζί με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη, θα επισκεφτούν εγκαταστάσεις επιχειρήσεων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους υποψηφίους αγοραστές να δουν από κοντά την παραγωγική διαδικασία που αφορά στους παραπάνω τομείς.
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου -Σκορδαλάκη ανέφερε ότι «υποδεχόμαστε μια δυναμική ομάδα επιχειρηματιών από τη Ρωσία. Με τα περίπου 450 επιχειρηματικά ραντεβού που θα γίνουν, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ικανοποίηση και από τις δύο πλευρές. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την υψηλή ποιοτική, διατροφική και εμπορική αξία που παρουσιάζουν τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα της Κρήτης. Η προσπάθειά μας για την τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας του νησιού, έχει ως βασική παράμετρο τέτοιες συναντήσεις. Ανάλογες συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και στο μέλλον με τη συμμετοχή επιχειρηματιών από αγορές του εξωτερικού που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον».


Kallikrates Chania:ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-Ρώσοι επιχειρηματίες στην Κρήτη
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου