ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ-Γαλακτοκαμώματα στους Αγ. Αποστόλους

Όπως δημοσιεύτηκε την 14-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Εκδήλωση με τίτλο 'Γαλακτοκαμώματα' οργανώνει ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο του φεστιβάλ  'Εκτός των Τειχών' και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο 'Το Ρόδο' τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 στο Αλσος των Αγίων Αποστόλων στις 7 το απόγευμα.
Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, χθες στο Δημαρχείο Χανίων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Λειψάκης, η εκδήλωση αποτελεί μία ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να έρθουν κοντά στην παράδοση, να γνωρίσουν προϊόντα του τόπου μας τα οποία παράγονται από το γάλα, όπως η γραβιέρα, το γιαούρτι, ο ανθότυρος αλλά και πώς αυτά παρασκευάζονται.
«Καλούμε τους Χανιώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας να παραστούν στην εκδήλωση, να δουν την παράδοση ζωντανά, γιατί αν δεν γυρίσουμε στις ρίζες μας, δεν υπάρχει μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λειψάκης.
«Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ στηρίζει κάθε εκδήλωση η οποία προάγει την παράδοση του τόπου μας», επεσήμανε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης Νίκος Βλαζάκης.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου 'Το Ρόδο', Νίκος Μαθιουδάκης, σημείωσε ότι η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων εκδηλώσεών του 'Νύχτες Γεμάτες Φως', που ο Σύλλογος επιδιώκει να γίνουν θεσμός για την περιοχή της Νέας Κυδωνίας.
«Παρουσιάζουμε ένα κομμάτι της παράδοσής μας που αφορά τη διατροφή και στόχος μας είναι να δείξουμε πόσο σημαντικά είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα στη διατροφή μας», είπε ο κ. Μαθιουδάκης, σημειώνοντας ότι η εκδήλωση της Δευτέρας, «θα ξεκινήσει με άρμεγμα προβάτων και στη συνέχεια θα τυροκομήσουμε».
Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό κρητικό πρόγραμμα.


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ-Γαλακτοκαμώματα στους Αγ. Αποστόλους
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου