ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ-“Πλώρη” για ναυταθλητικό τουρισμό

Όπως δημοσιεύτηκε την 25-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

'Πλώρη' για ναυταθλητικό τουρισμό βάζει η Περιφέρεια Κρήτης.
Χθες, «ναυτική εκστρατεία» θύμιζε ο κόλπος Ηρακλείου μέχρι το νησάκι Ντία από πολυάριθμα ιστιοπλοϊκά σκάφη, των οποίων το πλήρωμα αποτελούσαν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι παράγοντες της ιστιοπλοΐας που έστειλαν μήνυμα ότι «η Κρήτη μπορεί να αποτελέσει διεθνές κέντρο ναυταθλητικού τουρισμού στο μεσοστράτι τριών ηπείρων: Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής».
Οι ξένοι και οι Έλληνες ιστιοπλόοι έκαναν επίδειξη ναυταθλητικών επιδεξιοτήτων στο Κρητικό Πέλαγος, συμμετέχοντας στο διήμερο διεθνές συνέδριο ναυταθλητικού τουρισμού με τίτλο: 'Η Κρήτη αρμενίζει ανά τους αιώνες', που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τους Ιστιοπλοϊκούς Συλλόγους του νησιού.
Θετικά τα συμπεράσματα του συνεδρίου για την ανάπτυξη του ναυταθλητικού και θαλάσσιου τουρισμού στην Κρήτη.  
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ORC (Offshore Racing Congress), που διαχειρίζεται τα διασημότερα διεθνή ιστιοπλοϊκά γεγονότα δεσμεύτηκε ότι, εάν η Κρήτη με τα πλεονεκτήματα που διαθέτει στείλει σχετικό αίτημα, θα της δώσουμε με προτεραιότητα τη διοργάνωση ενός εκ των μεγάλων ιστιοπλοϊκών γεγονότων.
Επίσης, το πρακτορείο Cosmos Yachting που κινείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και προωθεί ιστιοπλοϊκά και ναυταθλητικά τουριστικά πακέτα, προτίθεται να προβάλει σχετικά πακέτα με κάθε τρόπο και δικά του έξοδα, ιδιαίτερα στα 5 μεγαλύτερα ναυτικά σαλόνια της Ευρώπης μέχρι τέλος του έτους. Βέβαια θα πρέπει εντός του Αυγούστου, να σταλεί το σχετικό υλικό από τους Ομίλους και τα ενδιαφερόμενα ξενοδοχεία.
 Ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι ο εναλλακτικός - ποιοτικός τουρισμός είναι επιλογή για την Κρήτη. Στο πλαίσιο αυτό θα στηρίξει ενεργά τον ναυταθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό, ο οποίος σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον θα συμβάλει ώστε να διαφοροποιηθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Κρήτης.


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ-“Πλώρη” για ναυταθλητικό τουρισμό
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου