ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΜΠΛΟΜ:-Ερωτευμένος με τα Χανιά

Όπως δημοσιεύτηκε την 19-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

«Οπου και να βρίσκομαι, η καρδιά μου είναι πάντα στα Χανιά, στην Κρήτη, στην Ελλάδα». Ο 76χρονος Αυγουστίνος Μπλομ από το Αμστερνταμ της Ολλανδίας έχει επισκεφθεί 48 φορές τα Χανιά, τα τελευταία 28 χρόνια και αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρα μας στις Κάτω Χώρες.
Παρά την ηλικία του επιδεικνύει θαυμάσια την ικανότητα του στο συρτάκι, ενώ δεν παραλείπει να δοκιμάσει και το τοπικό κρασί. Χθες το βράδυ σε μια εκδήλωση - έκπληξη προς τιμή του ο Δήμος Χανίων τον τίμησε με τιμητική πλακέτα και το ξενοδοχείο 'Πανόραμα' στον Γαλατά, στο οποίο διαμένει μόνιμα όλα αυτά τα χρόνια του προσέφερε σε ένδειξη ευγνωμοσύνης ένα κρητικό μαχαίρι.
«Ηταν μια ευχάριστη έκπληξη αυτή η βράβευση μου! Δεν είχα ιδέα για ό,τι μου ετοίμαζαν οι Τοπικές Αρχές, το ξενοδοχείο και  οι φίλοι μου», είπε στα 'Χ.Ν.' λίγο μετά τη βράβευση και ενώ στον χώρο του ξενοδοχείου είχαν συγκεντρωθεί 10 μέλη της οικογένειάς του και άλλοι 20 φίλοι του από τα Χανιά. Γεμάτος ενεργητικότητα, δέχθηκε με μεγάλη ικανοποίηση το κρητικό μαντήλι και την παραδοσιακή κατσούνα δώρο των φίλων του. «Αγαπώ την Ελλάδα, κανείς δεν μπορεί να πει κακό λόγο για την Ελλάδα μπροστά μου. Ναι, ξέρω ακούω και εγώ τα διάφορα σχόλια αλλά η κρίση είναι παγκόσμια, είναι και στην Ολλανδία, δεν είναι μόνο στην Ελλάδα. Το οικονομικό πρόβλημα είναι παντού», λέει όταν τον ρωτάμε για τη φήμη της χώρας στο εξωτερικό.
Πλέον για τον ίδιο η επίσκεψη στην Κρήτη αποτελεί ουσιαστικά μια… βόλτα στο δεύτερο σπίτι του, ενώ ξέρει με τα μικρά ονόματα όλο σχεδόν το προσωπικό του ξενοδοχείου.
«Για μας αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή. Για αυτό και αποφασίσαμε να τον τιμήσουμε σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για όλα αυτά τα χρόνια που επισκέπτεται τον τόπο μας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Μ. Λιονάκης, που εκτός από την τιμητική πλακέτα, προσέφερε στον κ. Μπλομ έντυπο και ψηφιακό υλικό από τις ομορφιές της Κρήτης και των Χανίων.

«ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ»
«Ο πατέρας μου είναι ερωτευμένος με τα Χανιά, την Κρήτη, την Ελλάδα. Ηρθε πρώτη φορά το 1984 μετά από ένα πολύ μεγάλο τροχαίο ατύχημα που είχε επιβαρύνει πολύ την υγεία του. Του συνέστησαν την Κρήτη προκειμένου να αναρρώσει λόγω του κλίματος και από τότε έρχεται συνέχεια», λέει η κόρη του κ. Αυγουστίνου, Ελεν Μπλομ. Η ίδια επισημαίνει πως η σχέση του με τα Χανιά είναι κάτι παραπάνω από οικογενειακή. Κάθε χρόνο, συνήθως τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο, εδώ και 28 χρόνια δεν παραλείπει να επισκεφθεί την Κρήτη.
«Είναι μια ξεχωριστή μέρα για μας. Τιμάμε τον Αυγουστίνο που από το 1984 έρχεται στην πόλη και στο ξενοδοχείο μας και αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να του δείξουμε την εκτίμηση και την αγάπη μας. Η περιοχή αλλά και οι άνθρωποί της είναι αυτά που τον έκαναν να είναι πλέον το δεύτερο σπίτι του τα Χανιά», επισήμανε ο διευθυντής του ξενοδοχείου 'Πανόραμα' κ. Γ. Καρκαβάτσος, ενώ από μέρους του ξενοδοχείου, επίσης, ο κ. Σγουρομάλλης υπογράμμισε πως «ο Αυγουστίνος είναι μια εξαιρετική - ειδική περίπτωση καθώς δεν υπάρχει κάτι ανάλογο, επισκέπτης δηλαδή που να έχει έρθει 48 φορές στα Χανιά και στην Κρήτη! Η φυσική ομορφιά των Χανίων αλλά και η οικογενειακή ατμόσφαιρα και ο ανθρώπινος παράγοντας του ξενοδοχείου μας τον έχει κάνει μόνιμο πελάτη».


Kallikrates Chania:ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΜΠΛΟΜ:-Ερωτευμένος με τα Χανιά
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου