ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ Κ.Α.Μ.-Εκθεση φωτογραφίας για τα Λευκά Ορη

Όπως δημοσιεύτηκε την 07-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Η έκθεση φωτογραφίας των Αντώνη και Σοφίας Πλυμάκη με θέμα τα Λευκά Ορη εγκαινιάζεται σήμερα, Σάββατο, στις 7.30 το απόγευμα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στο παλιό λιμάνι των Χανίων.
Η έκθεση, που περιλαμβάνει 115 φωτογραφίες, διοργανώνεται με την ευγενική συμπαράσταση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού - Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ) του Δήμου Χανίων με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη δημιουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς.
Ο κ. Πλυμάκης επεσήμανε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η έκθεση περιλαμβάνει και παλιές φωτογραφίες τρίτων από τη ζωή στο χωριό της Σαμαριάς και ευχαρίστησε την ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ και προσωπικά την κα Αγγελάκη και τον κ. Λεωνίδα Μανωλικάκη για τη διοργάνωση.
«Οι φωτογραφίες αυτές θα δώσουν την ευκαιρία στους Χανιώτες να δουν έναν άλλο κόσμο. Τον κόσμο της Μαδάρας, που δυστυχώς στους περισσότερους είναι άγνωστος», πρόσθεσε.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ Νάνσυ Αγγελάκη επεσήμανε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι «ο ερευνητής και συγγραφέας Αντώνης Πλυμάκης δε θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα εξέχον μέλος της κοινωνίας μας, που επί δεκαετίες έχει προσφέρει με τη δράση του τα μέγιστα στην ανάδειξη της κρητικής Φύσης. Ο Αντώνης Πλυμάκης, ιδρυτικό μέλος της Σπηλαιολογικής Ομάδας Χανίων, της πρώτης στην Κρήτη, από τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Τουρισμού Ελλάδος, βραβευμένος, με πολλές ατομικές εκθέσεις στο ενεργητικό του, με πλούσιο συγγραφικό έργο, έχει χαρακτηριστεί ως ένας πολύτιμος θησαυροφύλακας. Θέλοντας, λοιπόν, να τιμήσουμε αυτόν τον συμπολίτη μας, που με την πλούσια δράση του, το εκδοτικό και φωτογραφικό του έργο, που είναι μια πολύτιμη παρακαταθήκη για εμάς, αλλά και για τις επερχόμενες γενιές, ένα εργαλείο γνώσης που μας οδηγεί στα μονοπάτια της ορεινής Κρήτης, διοργανώνουμε, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, την έκθεση φωτογραφίας για τα Λευκά μας Ορη».
Η κα Αγγελάκη σημείωσε ότι «στόχος μας είναι να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας, όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης, την ομορφιά της κρητικής Φύσης -και την εξέλιξή της- στο πέρασμα του χρόνου.
Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε και να προστατεύουμε το περιβάλλον, το σπίτι μας, το μέλλον των παιδιών μας».
Σημειώνεται ότι η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι συνέντευξη του κ. Πλυμάκη με αφορμή τη συγκεκριμένη έκθεση δημοσιεύεται σήμερα στη σελίδα 10 στο ένθετο 'διαδρομές' των 'Χανιώτικων νέων'.


Kallikrates Chania:ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ Κ.Α.Μ.-Εκθεση φωτογραφίας για τα Λευκά Ορη
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου