ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ-Λειτουργία γραφείου για απόδημους Κρήτες

Όπως δημοσιεύτηκε την 28-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Την άμεση διασύνδεση των απόδημων Κρητικών με την Περιφέρεια Κρήτης μελετά το αιρετό όργανο του νησιού, που σχεδιάζει την ίδρυση και λειτουργία μόνιμου γραφείου που θα υπηρετήσει τον παραπάνω σκοπό, όπως ανέφερε χθες ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.
Ο κ. Αρναουτάκης δέχτηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Αντώνη Τσουρδαλάκη, σε μία συνάντηση όλο… Κρήτη. Ο πρόεδρος του τριτοβάθμιου οργάνου των Κρητών, που συνοδευόταν από το μέλος της διοίκησης, Ιπποκράτη Μπελαδάκη, ζήτησε από τον κ. Αρναουτάκη τη στήριξη της Περιφέρειας στη διοργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου Κρητών, που θα γίνει το καλοκαίρι του 2013 στα Χανιά και μεταξύ άλλων θα μετέχουν Κρητικόπουλα δεύτερης και τρίτης γενιάς.
Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε δεδομένη τη στήριξη της Περιφέρειας στην οργάνωση του συνεδρίου και άνοιξε διαύλους για περεταίρω συνεργασίες.  
Στο κάλεσμα για συνεργασία ανταποκρίθηκε άμεσα ο κ. Τσουρδαλάκης, που τόνισε ότι στους χαλεπούς καιρούς για τη χώρα μας η αρωγή στην πατρίδα είναι υπεραναγκαία.
Ο κ. Αρναουτάκης ζήτησε από τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου στήριξη της κρητικής διατροφής και του τουρισμού. Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Τσουρδαλάκης είπε ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο έχει συγκεκριμένη πρόταση, για την καθιέρωση της κρητικής διατροφής στα χιλιάδες ελληνικά εστιατόρια του εξωτερικού. Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών θα γίνει στις 11 Αυγούστου στο Ρέθυμνο.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΥΠΡΟ
Στο μεταξύ, θέματα ανάπτυξης, διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και ειδικότερα αυτά που αφορούν την Περιφέρεια Κρήτης και την Κύπρο, συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο γενικός διευθυντής στη Γραμματεία Προγραμματισμού της κυπριακής κυβέρνησης - γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Γιώργος Γεωργίου. Από την πλευρά του ο Κύπριος αξιωματούχος ανέφερε ότι Κρήτη και Κύπρος έχουν διευρυμένες δυνατότητες συνεργασίας σε πάρα πολλούς τομείς.


Kallikrates Chania:ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ-Λειτουργία γραφείου για απόδημους Κρήτες
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου