ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΗΠΑ-Δρόμοι συνεργασίας

Όπως δημοσιεύτηκε την 01-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Δρόμοι συνεργασίας για την προσέλκυση επενδύσεων στην Κρήτη αλλά και για την προώθηση κρητικών προϊόντων στις αγορές των ΗΠΑ, άνοιξαν κατά τις χθεσινές επισκέψεις του Αμερικανού πρέσβη Daniel Bennett Smith, στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη και στον δήμαρχο της πόλης Μανώλη Σκουλάκη.
Παράλληλα, έγιναν συζητήσεις για την προσέλκυση Αμερικανών τουριστών στην Κρήτη.

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο κ. Βουλγαράκης καλωσόρισε τον κ. Smith στα Χανιά.
Κατά τη συζήτησή τους ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας, ώστε να βγει η χώρα από την δύσκολη αυτή συγκυρία. Επίσης τόνισε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας της Ελλάδας, αλλά ιδιαίτερα της Κρήτης, με την προώθηση των τοπικών προϊόντων και της κρητικής διατροφής, είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της χώρας. Ιδιαίτερος λόγος έγινε και για τον τουρισμό της κρουαζιέρας και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει το λιμάνι της Σούδας.
Ο κ. Smith χαρακτήρισε μεγάλη τιμή τη μεταξύ τους συνάντηση και αναφέρθηκε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και του «ανοίγματος» της ελληνικής οικονομίας, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση και πρότεινε τη συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης για την προσέλκυση επενδύσεων.
Ο αντιπεριφερειάρχης συμφώνησε με την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στη χώρα, ώστε να δώσουμε στερεότερες βάσεις στις επόμενες γενιές. Υποδέχθηκε θετικά την πρόταση συνεργασίας, αλλά και την ανάγκη ύπαρξης θετικού επενδυτικού περιβάλλοντος. Γι’ αυτόν τον σκοπό, γίνονται προσπάθειες από τη μεριά της Περιφέρειας Κρήτης, να αλλάξει το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα που προβάλλεται στο εξωτερικό, με την υλοποίηση δράσεων τουριστικής προβολής.
Γι’ αυτόν τον σκοπό, υπογράμμισε ο κ. Βουλγαράκης, η Περιφέρεια Κρήτης δημιούργησε ένα νέο τουριστικό Portal, το www.incrediblecrete.gr, όπου προβάλλονται πολλά βίντεο με θέμα την Κρήτη κι εδώ και λίγες μέρες το καινούργιο βίντεο τουριστικής προβολής της Κρήτης του γνωστού σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη (Theo Papadoulakis) έχει αρχίσει  να ανατρέπει την αρνητική εικόνα για την Ελλάδα, που έχει δημιουργηθεί από τη δυσφήμιση των τελευταίων μηνών. Το βίντεο αυτό φέρει τίτλο 'The Island of Crete, See for yourself, feel for yourself' και απαντάει ιδιαίτερα στο πρόβλημα της κρίσης στην Ελλάδα, καταρρίπτοντας όλα τα στερεότυπα των τελευταίων μηνών που δυσφημούν την Ελλάδα, τονίζοντας την έλλειψη φιλοξενίας, διασκέδασης, ρευστού ή ακόμα και τροφής στη χώρα μας. Το συγκεκριμένο βίντεο, υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης, γνωρίζει ήδη τεράστια επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Youtube, Vimeo, Facebook, Twitter).

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Ο Νομός Χανίων ήταν και εξακολουθεί να παραμένει ασφαλής προορισμός για τους ξένους επισκέπτες, προσφέροντάς τους υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και απαράμιλλη φιλοξενία.
Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, υποδεχόμενος στο Δημαρχείο χθες τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Daniel Bennett Smith.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας, μεταξύ Χανίων και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στον τομέα του τουρισμού, αλλά και της προώθησης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων του τόπου μας
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας και στις δυνατότητες που έχει το λιμάνι της Σούδας, το ασφαλέστερο της Μεσογείου, όπως τόνισε ο κ. δήμαρχος, να καταστεί σταθμός κρουαζιέρας (λιμάνι εκκίνησης και κατάληξης). Ιδιαίτερα έκανε αναφορά στο γεγονός ότι με την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στα Χανιά, έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες Αμερικανούς πολίτες, να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας, την ιστορία και τον πολιτισμό τους.
Ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε ακόμη στην πολυπληθή ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ, η οποία αποτελεί σημαντικό συνδετικό κρίκο που ενώνει τους λαούς των δύο χωρών, προσθέτοντας μάλιστα ότι πολλοί πολίτες των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν ελληνική καταγωγή, έχουν διακριθεί στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται.
Από την πλευρά του, ο κ. Smith χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Χανίων, επισημαίνοντας ότι θα εξετάσει τις προτάσεις οι οποίες διατυπώθηκαν προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης του εισερχόμενου τουρισμού από τις ΗΠΑ και την προώθηση των κρητικών  προϊόντων στην αμερικανική αγορά.
Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων. Ο δήμαρχος Χανίων, έδωσε στον κ. πρέσβη μια πλακέτα  με το έμβλημα  του Δήμου Χανίων καθώς και εκδόσεις του Δήμου.


Kallikrates Chania:ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΗΠΑ-Δρόμοι συνεργασίας
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου