ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ-“Γη, πολιτισμός, τουρισμός”

Όπως δημοσιεύτηκε την 25-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

'Γη, πολιτισμός, τουρισμός' είναι το τρίπτυχο στο οποίο θα βασιστεί και το φετινό 2ο φεστιβάλ του Δήμου Πλατανιά, που ξεκινά την Παρασκευή.
«Σκοπός της προσπάθειας είναι να αναδειχθούν τα προϊόντα και ο πολιτισμός και να τα γνωρίσουν καλύτερα οι επισκέπτες της περιοχής. Παράλληλα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις έτσι ώστε τα προϊόντα αυτά να βγουν στην κατανάλωση», επεσήμανε ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Μαλανδράκης, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.
Στο φετινό φεστιβάλ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα για το ελαιόλαδο με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου. «Ο Δήμος Πλατανιά είναι η πηγή του πλούτου μας όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και τον πρωτογενή τομέα. Ο τεράστιος όγκος των εσόδων που έχει ο Νομός προέρχονται από τον πρωτογενή τομέα του Δήμου Πλατανιά. Διαθέτει και τεράστιες ποσότητες υδάτινων αποθεμάτων. Αυτά τα τονίζω προκειμένου να κατανοήσουμε και η Περιφέρεια και το κράτος και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τα αιτήματα που κατά καιρούς κάνει και να είμαστε αρωγοί»,  τόνισε από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Απ. Βουλγαράκης καθώς όλες οι εκδηλώσεις είναι από την αιγίδα της Περιφέρειας.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου, κ. Α. Καπνισάκης, ευχαρίστησε τους χορηγούς και όσους στηρίζουν το φεστιβάλ και κάλεσε «όλους τους Χανιώτες να παραβρεθούν και να είναι μαζί μας σε αυτήν την προσπάθεια ανάδειξης της γης, των προϊόντων, του τουρισμού και του πολιτισμού μας».
Aπό τη μεριά του ο πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Αθ. Χηνόπουλος, ως πρόεδρος της Επιτροπής τουριστικής προβολής, κάλεσε όλους τους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να ενημερώσουν τους τουρίστες για τη διοργάνωση του φεστιβαλ. Οι  όποιες ατέλειες είχαν παρουσιασθεί πέρυσι, από την 1η διοργάνωση του Φεστιβάλ, αντιμετωπίστηκαν ανέφερε ο κ. Η. Χαλακατεβάκης.


Kallikrates Chania:ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ-“Γη, πολιτισμός, τουρισμός”
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου