ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ-«Ελλειψη ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Κισάμου»

Όπως δημοσιεύτηκε την 11-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Ερώτηση για την «έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Κισάμου» κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Οπως αναφέρει, «στο Κέντρο Υγείας Κισάμου Χανίων υπάρχει έλλειψη οδηγών των ασθενοφόρων. Αυτό θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των μονίμων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Καλλικρατικού Δήμου Κισάμου όσο και των επισκεπτών, ο αριθμός των οποίων ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες είναι πολύ αυξημένος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τις απογευματινές και βραδινές ώρες δεν προβλέπεται βάρδια οδηγού, με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να παραμένει ακινητοποιημένο και να μετακινείται ασθενοφόρο για την μεταφορά ασθενών από την πόλη των Χανίων, που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα. Αντιλαμβάνεται ασφαλώς κανείς τον πολύτιμο χρόνο που χάνεται για την αντιμετώπιση των περιστατικών, χρόνος που μπορεί να αποβεί μοιραίος ακόμη και για τη ζωή συνανθρώπων μας».
Καταλήγοντας ρωτά τον υπουργό με  ποιον τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει το παραπάνω πρόβλημα.

ΤΟ Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ
Σε άλλη ερώτησή του ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρεται σε προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία στα Χανιά. Απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας επισημαίνει:
«Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας–Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ), ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, λειτουργεί στα Χανιά από το 1995 και αποτελεί δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κινητικά και Νοητικά Υστερούντων Ατόμων Νομού Χανίων 'Η Στοργή'. Το Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας, παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα και δημιουργική απασχόληση για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και νοητική στέρηση ηλικίας από 3 ετών και άνω.
Το Κέντρο εδώ και έξι μήνες βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία και ο ΕΟΠΥΥ από έτους και πλέον δεν καταβάλλουν τα νοσήλια, με αποτέλεσμα τα οφειλόμενα σήμερα να ξεπερνούν τις 160.000 ευρώ€ συνολικά.
Είναι φανερό ότι χωρίς έσοδα το Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ στα Χανιά θα παύσει να λειτουργεί, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα δεκάδες παιδιά που καθημερινά φιλοξενούνται σ’ αυτό».
Τέλος, ρωτά τον υπουργό Υγείας εάν  προτίθεται να παρέμβει στο πλαίσιο των καθηκόντων του προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα στο Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ Χανίων, για να συνεχιστεί η λειτουργία του.


Kallikrates Chania:ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ-«Ελλειψη ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Κισάμου»
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου