ΣΤΟ ΓΑΖΙ-Κατασκευή βιοκλιματικού Λυκείου

Όπως δημοσιεύτηκε την 10-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Ενισχύονται και εκσυγχρονίζονται οι εκπαιδευτικές υποδομές στον Δήμο Μαλεβιζίου καθώς χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης στο Γάζι ενός υπερσύγχρονου Λύκειου με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους με προϋπολογισμό 6 εκατ. ευρώ.
Παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, του περιφερερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολου Κλινάκη, εκπροσώπων φορέων της περιοχής και κόσμου, ο σεβασμιώτατος αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος τέλεσε τον Αγιασμό στον χώρο του οικοπέδου που καταλαμβάνει 4,5 στρέμματα, ενώ το σχολικό συγκρότημα θα κατασκευαστεί σε έκταση 2.880 τ.μ.
Το έργο με ενέργειες της Περιφέρειας Κρήτης εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 6.081.000 ευρώ.
«Όταν υπάρχει συνεργασία και συνέργεια μεταξύ των Υπηρεσιών μπορούμε να έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα. Θεωρούμε ότι το επόμενο 18μηνο θα έχει ολοκληρωθεί το σχολικό συγκρότημα και 400 και πλέον μαθητές θα κάνουν μάθημα σε ένα νέο κτήριο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα της εκπαίδευσης στην περιοχή», είπε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.
Πρόκειται για ένα σχολείο με έντονα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, που το καθιστούν μοναδικό σε επίπεδο σχολικού έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε ολόκληρη την Κρήτη. Για την κατασκευή του έχουν επιλεγεί οικολογικά υλικά με προδιαγραφές που εξασφαλίζουν υψηλή αντοχή και ασφάλεια, με πιστοποιητικά διασφάλισης ποιότητας».


Kallikrates Chania:ΣΤΟ ΓΑΖΙ-Κατασκευή βιοκλιματικού Λυκείου
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου