ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Δωρεάν τρόφιμα από την Ιεράπετρα

Όπως δημοσιεύτηκε την 10-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Δύο χιλιάδες τετρακόσιες άπορες οικογένειες της Θεσσαλονίκης προμηθεύτηκαν χθες δωρεάν οπωροκηπευτικά προϊόντα από την Ιεράπετρα.
Η προσέλευση ήταν μεγάλη καθώς διανεμήθηκαν 27 τόνοι ντομάτες, αγγουράκια, πιπεριές και μελιτζάνες, ενώ τα νέα μαθεύτηκαν γρήγορα με αποτέλεσμα να προσέλθουν και μεμονωμένα άτομα από άλλες περιοχές, τα οποία όμως δεν ήταν στη λίστα των δικαιούχων που συνέταξαν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και έτσι δεν παρέλαβαν τελικά τρόφιμα.
«Οποιαδήποτε τέτοια κίνηση είναι καλοδεχούμενη και ο κόσμος ανταποκρίνεται πολύ θετικά, όμως εκείνο που χρειάζεται είναι οικονομική βοήθεια για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και στους λογαριασμούς που καταφθάνουν καθημερινά», δήλωσε στο ΑΜΠΕ η Ασπασία Λούβαρη, άνεργη που μέχρι πριν λίγο καιρό είχε δουλειά. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Σταυρούλα Νικολάου που δηλώνει ότι «από δουλειά δεν υπάρχει τίποτε», ενώ τα δύο της παιδιά είναι επίσης άνεργα και δεν γνωρίζει πόσο ακόμη θα μπορεί να πληρώνει το νοίκι του σπιτιού όπου κατοικεί.
Πρωτοβουλία είτε από την Πολιτεία, είτε από τους Δήμους, είτε από κοινωνικούς φορείς προκειμένου να οργανώσουν δράσεις προώθησης ανέργων στην εργασία, ζητά από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Παντέκος. «Η διανομή τροφίμων είναι πολύ καλή κίνηση, όμως ο κόσμος χρειάζεται εργασία. Εγώ είμαι άνεργος εδώ και 1,5 χρόνο και παρ’ όλο που έχω κάνει αιτήσεις παντού, δεν κατάφερα να βρω δουλειά. Η ανάγκη για εργασία είναι ακόμη μεγαλύτερη για τους ανέργους που πλησιάζουν στη σύνταξη και πλήττονται περισσότερο από την έλλειψη εργασίας», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Εκτός, όμως, από τρόφιμα υπάρχει ανάγκη και για ρουχισμό, όπως αναφέρει η κα Μαριώ - Ελισσάβετ. «Ζούμε με τριακόσια ευρώ και ευχόμασταν να μην καταλήγαμε σε αυτές τις πόρτες. Όμως οι άποροι έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη όχι μόνο από τρόφιμα αλλά και από ρούχα», αναφέρει.


Kallikrates Chania:ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Δωρεάν τρόφιμα από την Ιεράπετρα
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου