Θετικό κλίμα για την προώθηση Κρητικών προϊόντων στην Ρωσική αγορά

Όπως δημοσιεύτηκε την 17-7 -2012 στο neatv.gr

Με στόχο την αύξηση των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων στην Ρωσική αγορά, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υποδέχτηκε τα διευθυντικά στελέχη επτά μεγάλων Ρωσικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, καθώς επίσης τον επιχειρηματία-εισαγωγέα τροφίμων στην Ρωσική αγορά Διονύση Ποππόφ.

Με την υποστήριξη της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης» της Περιφέρειας Κρήτης, χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης  Θεανώ Βρέντζου και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, είχαν συνάντηση με την Ρωσική επιχειρηματική αντιπροσωπεία. Οι εκπρόσωποι των μεγάλων Ρωσικών σούπερ μάρκετ, εξέφρασαν το ζωηρό ενδιαφέρον τους για την εισαγωγή των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων-όπως είπαν- στην Ρωσική αγορά με κυρίαρχο το ελαιόλαδο.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης.  τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μεγάλη αύξηση εισερχόμενου τουρισμού από την Ρωσία στην χώρα μας και στην Κρήτη, και τώρα θα πρέπει να επιδιωχθεί οργανωμένα και συντονισμένα να υπάρξει συνεργασία για εξαγωγές Κρητικών προϊόντων στην Ρωσική αγορά. Όπως ανέφερε στην συνάντηση ο Περιφερειάρχης, «μπορούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την εξαγωγή των προϊόντων μας στην Ρωσία. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις τα προϊόντα της Κρήτης να «κατακτήσουν» τη Ρωσική αγορά».

 

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου  επεσήμανε ότι «σήμερα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να προωθήσουμε τις εξαγωγές Κρητικών προϊόντων στην Ρωσία. Καλέσαμε σήμερα εδώ τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ στην Ρωσική αγορά, και ευελπιστούμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά με τα ραντεβού που έχουν οριστεί να γίνουν με τους ντόπιους επιχειρηματίες».

Στην μοναδική ποιότητα παγκοσμίως της Κρητικού ελαιολάδου, αναφέρθηκε ο εισαγωγέας τροφίμων στην Ρωσία Διονύσης Ποππόφ. «Η «μητέρα» του ελαιολάδου παγκοσμίως είναι η Κρήτη, γνωρίζουμε την ποιότητα του προϊόντος. Επίσης παράγεται ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, τα οποία θα πρέπει στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδίου να γνωρίσουν και να γευτούν οι Ρώσοι καταναλωτές».

Η Ρώσικη αποστολή αμέσως μετά μετέβη στο ξενοδοχείο Lato Boutique Hotel όπου πραγματοποιεί προσωπικές επαφές-συναντήσεις (b2b) με εκπροσώπους Κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων αλλά και των ποτών.

Στις συναντήσεις αυτές παίρνουν μέρος περισσότερες από 60 Κρητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων και πιο συγκεκριμένα στο λάδι, το κρασί, την τσικουδιά, τα αρτοσκευάσματα – παξιμάδια, το μέλι, τα βότανα – καλλυντικά και τα τυροκομικά. Οι επιχειρήσεις που κλήθηκαν να συμμετάσχουν έλαβαν πρόσκληση, μετά από συνεργασία που υπήρξε με τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης.

Σήμερα Τρίτη 17 Ιουλίου, η Ρώσικη Αποστολή και στελέχη της Περιφέρειας μαζί με την θεματική αντιπεριφερειάρχη, θα επισκεφτούν εγκαταστάσεις επιχειρήσεων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές να δουν από κοντά την παραγωγική διαδικασία που αφορά στους παραπάνω τομείς.

Τι λένε οι εκπρόσωποι των Κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων

Οι εκπρόσωποι των Κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν σήμερα στα κατ’ ιδίαν ραντεβού με τα στελέχη των μεγάλων Ρωσικών σούπερ μάρκετ, στο ξενοδοχείο Lato Boutique Hotel, κάνουν λόγο για πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης που θα «ανοίξει» νέους εμπορικούς δρόμους με τη Ρωσία. Τονίζουν δε ότι θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια και με άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή Κρητικών προϊόντων.

Ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Κριτσά Νίκος Ζαχαριάδης ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ θετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης. «Αυτό που γίνεται σήμερα με τις προσωπικές επαφές είναι ότι καλύτερο μέχρι σήμερα. Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο, και διαπιστώνω ότι οι Ρωσικές εταιρείες που βρίσκονται σήμερα εδώ είναι κορυφαίες στο είδος τους. Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα».

Για αξιόλογο βήμα της Περιφέρειας Κρήτης που ανοίγει νέους εμπορικούς δρόμους στη Ρωσία, κάνει λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «candias Oil» Γιώργος Τσικανδυλάκης και πρόσθεσε:

«Η προσπάθεια αυτή της Περιφέρειας είναι πολύ σημαντική για εμάς τους εξαγωγείς. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση η σημερινή εκδήλωση, που θα αποφέρει πιστεύουμε θετικό πρόσημο, καθώς θα ενισχύσουμε τις εξαγωγές του νησιού, σε μια μεγάλη χώρα όπως είναι η Ρωσία. Η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να έχει συνέχεια».

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Αφοί Καλογεράκη ΑΕΒΕ» Ευάγγελος Καλογεράκης επισημαίνει ότι «πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης, που «ανοίγει» νέες αγορές για τα Κρητικά προϊόντα.
«Σήμερα διαπιστώνουμε ότι οι εκπρόσωποι των μεγάλων Ρωσικών σούπερ μάρκετ ενδιαφέρονται για κτηνοτροφικά προϊόντα και κυρίως για γραβιέρα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα κλείσουμε συμφωνίες για να εξάγουμε τα προϊόντα μας» είπε ο εκπροσωπος της Κρητικής εταιρείας.

Ο διευθυντής της εταιρείας εξαγωγής ελαιολάδου «Βιολαία Ο.Ε» Γιώργος Δημητριάδης κάνει λόγο για μια πολύ θετική προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης. Η πρωτοβουλία αυτή -είπε- είναι πρωτοποριακή από την πλευρά της Περιφέρειας και θα πρέπει να έχει συνέχεια. Τα αποτελέσματα θα είναι θετικά για την ενίσχυση των Κρητικών εξαγωγών στην Ρωσία.

Τέλος ο Πρόεδρος του Συνδέσμου τυποποιητών ελαιολάδου Κρήτης Γιώργος Ανδρεαδάκης ανέφερε ότι «η προσπάθεια αυτή που κάνει η Περιφέρεια Κρήτης χωρίς μεγάλο κόστος για τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες, θα ενισχύσει το εξαγωγικό εμπόριο του νησιού ιδιαίτερα στη Ρωσία. Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή της Περιφέρειας, και ευχόμαστε να συνεχιστεί και με άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου