ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ-Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις

Όπως δημοσιεύτηκε την 10-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Σε παρεμβάσεις σε πολλά σημεία εντός της πόλης των Χανίων προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των δημόσιων μέσων μεταφοράς (Αστικό - Υπεραστικό ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία) προχώρησε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Δήμος Χανίων.
«Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της κυκλοφορίας των δημόσιων μέσων μεταφοράς Αστικών και Υπεραστικών και τουριστικών λεωφορείων με στόχο να μειώσουμε τους χρόνους της διαδρομής και να γίνουν πιο προσιτά για τον πολίτη τα δημόσια μέσα μεταφοράς», δηλώνει στα 'Χ.Ν.' ο κ. Βασίλης Χάμπας, εντεταλμένος σύμβουλος για κυκλοφοριακά θέματα. Όπως εκτιμά ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος με τις παρεμβάσεις που έγιναν «μειώθηκαν σημαντικά οι χρόνοι διαδρομής των λεωφορείων καθώς σε διάφορα σημεία όπου 'κολλούσαν' πλέον η κίνηση γίνεται πιο άνετα. Κερδίζοντας 10 - 15 λεπτά ταλαιπωρίας του επιβάτη συμβάλλουμε στο να βρεθεί πιο κοντά στα δημόσια μέσα μεταφοράς και να μην χρησιμοποιεί συνεχώς το Ι.Χ. του».
Ειδικότερα οι παρεμβάσεις του Δήμου όπως τις επισημαίνει ο κ. Χάμπας:
• Παρθενίου Κελαϊδή: Αποτελεί την έξοδο του ΚΤΕΛ και χρησιμοποιείται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Τοποθετήθηκαν απαγορευτικά στη δεξιά πλευράς της προκειμένου να γίνεται άνετα η κίνηση των λεωφορείων.
• Τέρμα οδού Σκαλίδη: Βελτιώθηκε το σημείο σύνδεσης με την Κισάμου, ώστε να υπάρχουν δύο λωρίδες ανοικτές.
• Μ. Μεταξάκη: Πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις σε στροφές για την κίνηση των οχημάτων.
• Πλατεία Τάλω: Παρεμβάσεις για την ευκολότερη κίνηση των λεωφορείων στην πλατεία.
• Γ. Παρδάλη: Διαγράμμιση και πασαλάκια για να μην παρεμποδίζεται η κίνηση των μαζικών μέσων μεταφοράς.
• Δευκαλίωνος Κουμ Καπί : Απαγορεύτηκε η στάση - στάθμευση στη μια πλευρά του δρόμου προκειμένου να μην προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο στην προσπάθεια των οδηγών να φτάσουν στον χώρο στάθμευσης της Πύλης της Αμμου.
Παράλληλα, συμπληρώνει ο κ. Χάμπας, «έγιναν και ενέργειες για το θέμα της στάθμευσης και φέτος μισθώσαμε ένα ιδιωτικό οικόπεδο για τρεις μήνες στη Νέα Χώρας και αξιοποιήσαμε, χάρη στη δωρεάν παραχώρηση από τα 'Κρητικά Ακίνητα', τον χώρο της ΑΒΕΑ».  
Απευθυνόμενος στους Χανιώτες και στους επισκέπτες ο κ. Χάμπας καλεί «να σεβαστούμε όλοι μας τις ράμπες των αναπήρων, που δεν είναι μόνο για ΑμεΑ αλλά και για τις μητέρες με καροτσάκια, να μην κλείνουμε τις θέσεις ΑμΕΑ, να μην παρκάρουμε σε διαβάσεις και να παρκάρουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά από γωνίες και σημεία που έχουν επισημανθεί με τις κίτρινες λωρίδες».


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ-Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου