ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ-Αποκατάσταση εκκρεμοτήτων Αμπελουργικού Μητρώου

Όπως δημοσιεύτηκε την 04-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Η σταδιακή αποκατάσταση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στο Μητρώο Αμπέλου, ως τον Δεκέμβριο του 2012, με τη σωστή ενημέρωση του Αμπελουργικού Μητρώου, αλλά και η υποχρέωση τήρησής του, αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη, Θεανώ Βρέντζου - Σκορδαλάκη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υπηρεσιών Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης.
Οπως τονίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, τα προγράμματα και οι δράσεις του αμπελοοινικού τομέα (αναδιάρθρωση, βιολογικά κ.ά.) υλοποιούνται μέσα από το Αμπελουργικό Μητρώο, πράγμα που επιβάλλει την πληρότητα και την αρτιότητά του.
Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην αναδιάρθρωση του Κρητικού Αμπελώνα, αλλά και θέματα που έχουν σχέση με τη θέση της σουλτανίνας στον  Αμπελουργικό Χάρτη της περιοχής.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, μετά από διεξοδική συζήτηση οι υπηρεσιακοί παράγοντες κατέληξαν:
• Στην ανάγκη συνέχισης του Προγράμματος  Αναδιάρθρωσης Οιναμπέλων και στην αξιοποίησή του από τους αμπελουργούς μας καθώς και στην ανάγκη Δημιουργίας Οργανώσεων Παραγωγών του Αμπελοοινικού Τομέα για περαιτέρω αξιοποίηση του προγράμματος.
• Στην αποσαφήνιση ότι για την παραγωγή οινικών προϊόντων είναι απαραίτητο να προέρχονται από αμπελώνες που έχουν δικαίωμα φύτευσης.
• Στην επισήμανση ότι για την ποικιλιακή σύνθεση του κρητικού αμπελώνα το Υπουργείο  μπορεί να δεχθεί προτάσεις με ποικιλίες που θεωρούμε ότι είναι αναγκαίες για παραγωγή κρασιού με βάση τις νέες απαιτήσεις της αγοράς.
• Στη δυνατότητα ίδρυσης Οργανώσεων Παραγωγών για τα επιτραπέζια σταφύλια και
• Σε ό,τι αφορά τη σουλτανίνα κρίθηκε ότι είναι αναγκαία η αναδιάρθρωση και εγκατάσταση νέων επιτραπέζιων ποικιλιών και ότι βρισκόμαστε στη φάση της αναζήτησης των απαραίτητων πιστώσεων στα πλαίσια ενός πενταετούς προγράμματος.                                                                                                                        


Kallikrates Chania:ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ-Αποκατάσταση εκκρεμοτήτων Αμπελουργικού Μητρώου
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου