ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:-Προτεραιότητα σε Β.Ο.Α.Κ. - Ν.Ο.Α.Κ.

Όπως δημοσιεύτηκε την 30-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Η εκτέλεση των προγραμματισμένων έργων στον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) και στον Νότιο Οδικό Αξονα Κρήτης (Ν.Ο.Α.Κ.) και η επαναδημοπράτηση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου -για το οποίο είναι, μέχρι στιγμής, αδύνατον οι υποψήφιοι παραχωρησιούχοι να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότησή του από τις τράπεζες- αποτελούν μέρος του πακέτου προτεραιοτήτων, το οποίο παρουσίασε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Ανάπτυξης.
Στόχος της κυβέρνησης, όπως τόνισε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, είναι η αποκατάσταση της κλίματος εμπιστοσύνης για την Ελλάδα εντός κι εκτός της χώρας, μέσα «από τη μάχη της γενιάς μας».
Στο «πακέτο Χατζηδάκη» κορυφαία θέση έχει η επανεκκίνηση και επιτάχυνση μεγάλων έργων -πέραν των αυτοκινητοδρόμων που πραγματοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης- όπως οι επεκτάσεις του Μετρό Αθήνας και του Τραμ στον Πειραιά, η κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης, η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στα λιμάνια Ηγουμενίτσας, Πάτρας και Λαυρίου, η εκτέλεση του Προαστιακού της Αθήνας και η επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών έργων στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.
Παράλληλα, σύμφωνα με το Υπουργείο, προχωρά η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα (στο τμήμα Λεύκτρο - Σπάρτη του αυτοκινητοδρόμου Μορέα θα υπάρξει καθυστέρηση λόγω αρχαιολογικών ανασκαφών) και συνεχίζονται οι κάθετοι άξονες της Εγνατίας «Θεσσαλονίκη - Σέρρες Προμαχώνας» και «Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή» και τα έργα σε Β.Ο.Α.Κ. και Ν.Ο.Α.Κ. στην Κρήτη.


Kallikrates Chania:ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:-Προτεραιότητα σε Β.Ο.Α.Κ. - Ν.Ο.Α.Κ.
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου