ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ-Βελτίωση οδοποιίας

Όπως δημοσιεύτηκε την 05-05-2011 στο www.haniotika-nea.gr
Βελτίωση της δημοτικής οδοποιίας και αναπλάσεις πεζοδρομίων στις Δημοτικές Κοινότητες Πλατανιά,   Κοντομαρίου και Μάλεμε πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Δήμος Πλατανιά με την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Χανίων. Χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ψήφισε την τροποποίηση του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Χανίων και Δήμου Πλατανιά, που αφορά το συγκεκριμένο έργο, τροποποίηση η οποία κρίθηκε απαραίτητη, διότι ο Δήμος Πλατανιά δεν διαθέτει διαχειριστική επάρκεια.
Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν έκτακτη καθώς, όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μανώλης Κεμεσίδης, ο Δήμος Πλατανιά έχει προθεσμία μέχρι την Παρασκευή να καταθέσει τον κωδικό προκειμένου να μην απενταχθεί το έργο. 
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4.033.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και αφορά τη βελτίωση πεζοδρομίων σε συνολικό μήκος 4.177 μ. επί της παλαιάς εθνικής οδού  Χανίων - Κισάμου (1.490 εντός της Δ.Κ. Πλατανιά, 1.450 εντός της Δ.Κ. Μάλεμε και 1.177 εντός της Δ.Κ. Κοντομαρίου).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η παρέμβαση θα περιλαμβάνει:
- τη δημιουργία πεζόδρομων ανεμπόδιστης κίνησης πεζών με προδιαγραφές κίνησης ΑμεΑ.
- Την εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση της οδού και των ανοιχτών κοινόχρηστων χώρων.
- Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.
- Τη φύτευση, όπου είναι εφικτό, υψηλού πρασίνου.
- Τον απαραίτητο αστικό εξοπλισμό (παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων, κάγκελα και στάσεων λεωφορείου).
«Ο Δήμος Χανίων παρέχει τεχνική υποστήριξη σε όλους τους νέους Καλλικρατικούς Δήμους και γι’ αυτό έγινε τροποποίηση της προηγούμενης προγραμματικής σύμβασης και από 2,5 εκατ. έγινε 4 εκατ.», τόνισε ο κ. Κεμεσίδης και διευκρίνισε ότι εκτός από τις Δ.Κ. Κοντομαρίου και Μάλεμε, όπως προβλέπονταν αρχικά στο έργο, συμπεριλήφθηκαν παρεμβάσεις και στον Πλατανιά.
«Το έργο αφορά βελτίωση δημοτικής οδοποιίας και αναπλάσεις των δρόμων. Επίσης, πέρα από την τεχνική υποστήριξη θα υπάρξει και συνεπίβλεψη του έργου για δύο χρόνια όπως ορίζει ο 'Καλλικράτης' μέχρι να κάνουν Τεχνικές Υπηρεσίες οι Δήμοι», πρόσθεσε ο κ. Κεμεσίδης. 


Kallikrates Chania:The municipality of Platanias-Road Improvement
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου